Πάρτε το χρόνο να δυναμώσετε την κοιλιά και την πλάτη πριν συλλάβετε και θα επωφεληθείτε τόσο εκείνη την περίοδο όσο και αργότερα. Όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στην περιοχή κάτω από το στομάχι. Και έτσι δεν ασχολούμαστε τόσο με τους μυς και τον κορμό όσο θα έπρεπε. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο καλύτερος τοκετός είναι εκείνος που γίνεται με τη βοήθεια ενός συνολικά γυμνασμένου κορμιού.

Για να επιτύχετε την πλάτη χωρίς πόνους, την εύκολη γέννα και τη γρήγορη επιλόχειο ανάρρωση, χρειάζεστε ένα δυνατό κορμό. H υγεία του δυναμώνει τους μυς που στηρίζουν και σταθεροποιούν τη σπονδυλική στήλη. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε να τονώνετε και να γυμνάζετε τους μυς της λεκάνης (με την άσκηση Κέγκελ), που βοηθούν επίσης πολύ στη σύλληψη.

Ασκήσεις για τον κορμό

  1. Ξαπλώστε ανάσκελα με τις πατούσες χαλαρές και τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα. Εισπνεύστε καθώς σηκώνετε τους ώμους προς το ταβάνι. Εκπνεύστε και φέρτε τα πόδια πάνω από το κεφάλι αλλά μην αγγίζετε το πάτωμα.
  2. Εισπνεύστε και σηκώστε το κεφάλι με τους ώμους από το πάτωμα ενώ κρατάτε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια. Εκπνεύστε και συναντήστε το κεφάλι με τα πόδια.
  3. Ισιώστε τα πόδια όταν φτάσετε στην κορυφή και κρατήστε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια σας.
  4. Εισπνεύστε καθώς ξαπλώνετε και εκπνεύστε καθώς ξανασηκώνεστε. Επαναλάβετε 5 φορές.

Διπλώστε τα γόνατα

  1. Ενώ ξαπλώνετε ανάσκελα, ακουμπήστε τις πατούσες στο πάτωμα ενώ τα χέρια σας είναι στο πλάι πιέζοντας με τις παλάμες το πάτωμα.
  2. Εισπνεύστε, μετά εκπνεύστε ενώ κρατάτε τους γοφούς ακίνητους και φέρνοντας το δεξί πόδι σε ανοιχτή γωνία 90 μοιρών. Εκπνεύστε καθώς φέρνετε το αριστερό πόδι προς το δεξί σαν να φαίνεται ότι κάθεστε σε καρέκλα.