Οι περισσότερες γυναίκες μαθαίνουμε από τη μητέρα μας μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης και με τη σειρά μας τη διδάσκουμε στα παιδιά μας. Ενώ δεν υπάρχει κάτι κακό στο να μένετε πιστή σε ένα συγκεκριμένο τρόπο περιποίησης των μαλλιών σας, το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο τρόπος αυτός βλάπτει τα μαλλιά σας. Αν παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας είναι θαμπά και άτονα, δοκιμάστε τις τρεις παρακάτω μικρές αλλαγές και θα δείτε διαφορά.

1. Ενυδάτωση πριν το λούσιμο

Ένας καλός τρόπος να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας είναι να τους απλώσετε λάδι (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο) πριν το λούσιμο. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στις τρίχες και αφήστε το για μία ώρα προτού λουστείτε. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και να τα θερμάνετε με το πιστολάκι των μαλλιών. Με τη βοήθεια της θερμότητας θα ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και θα απορροφήσουν τα έλαια.

2. Προσοχή στο νερό

Σίγουρα ξέρετε ότι η συχνή χρήση εργαλείων με θερμότητα βλάπτει την τρίχα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του καυτού νερού. Όσο απολαυστική και αν είναι η αίσθηση του καυτού νερού μετά από μια κουραστική ημέρα, πρέπει να το αποφύγετε αν θέλετε λαμπερά μαλλιά. Το καυτό νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και να αφήσει τα λέπια της τρίχας σας ανοιχτά και κατ΄ επέκταση τα μαλλιά σας ξηρά. Προσπαθήστε να λούζεστε με κρύο νερό ή έστω να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, έτσι ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας.

3. Στέγνωμα με κρύο αέρα

Ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι επίσης ανοίγει τα λέπια της τρίχας. Επομένως, αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας, βάλτε το πιστολάκι στη ρύθμιση με δροσερό αέρα, μέχρι τα μαλλιά σας να μην είναι πλέον ζεστά. Έτσι, θα απαλλαγείτε από το ενοχλητικό φριζάρισμα και θα έχετε μαλλιά πιο λαμπερά από ποτέ!