Είσαι μία Λαίδη και είναι ένας Αλήτης; Είσαι κορίτσι μεγαλωμένο με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο και εκείνος πιάνει το οπλισμένο σκυρόδεμα στα χέρια του και το στύβει; Εσύ αγαπάς το χαβιάρι και τα μπατόν σαλέ κι εκείνος καθαρίζει τα δόντια του από το μερακλίδικο κοκορέτσι; Εσύ συχνάζεις στο Πολιτεία Τένις Κλαμπ κι αυτός σε κλαμπ στο Καματερό;

Ο έρωτας είναι τυφλός και δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις. Ερωτεύτηκες το λαϊκό αγόρι που βγάζει τίμια το μεροκάματό του και σε παίρνει από το σπίτι σου ‘γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε με τις γυναίκες’. Σε προβληματίζει η μουσική που ακούει, αλλά η καρδιά σου χτυπά πιο γρήγορα όταν γέρνει να σε φιλήσει. Ξέρεις ότι ο περίγυρός σου δεν θα τον αποδεχθεί γιατί εσύ αξίζεις μεγαλεία.

Καταρχάς, οι διαφορές δεν είναι μόνο κοινωνικές. Όπως και να το κάνουμε, το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχουν διαφορές στα ενδιαφέροντα, τις εξόδους, τα χόμπι, τις γνώσεις και ίσως στη φιλοσοφία ζωής. Αν εσύ είσαι vegetarian για λόγους ηθικής, το λαϊκό αγόρι μπορεί να τρώει κρέας 3 φορές την ημέρα και να σε ταΐζει στο στόμα με το ζόρι. Και μπορεί να δυσκολευτεί να καταλάβει την ιδεολογική σας διαφορά. Επίσης, μάλλον ψηφίζετε και διαφορετικά. Άλλο ένα κώλυμα που ίσως συναντήσεις είναι το πώς βλέπετε τις σχέσεις και το μέλλον τους. Εκείνος ας πούμε, μπορεί να έχει μεγαλώσει με το σκεπτικό ότι ο προορισμός του ανδρός και της γυναικός είναι να τεκνοποιήσουν πριν φτάσουν στην ηλικία των 30. Αν εσύ γλεντάς τη ζωή, η οικογένεια δεν είναι στις προτεραιότητές σου και σκέφτεσαι την υιοθεσία, σε περίπτωση που είσαι μόνη μετά τα 40, θα υπάρξει πρόβλημα και δεν το έμαθες από εμένα.

Από την άλλη, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε το λαϊκό αγόρι; Μπορεί να αποδειχθεί αδαμάντινος χαρακτήρας, να σε αγαπά, να σε προσέχει και να γίνεται θυσία για εσένα. Ας μην κρίνουμε με βάση το πού μεγάλωσε ο καθένας. Εξάλλου, τι τα θες τα μεγαλεία τέτοιες εποχές. Η ψυχή και τα αγνά αισθήματα του θα ντύσουν και θα ζεστάνουν το σπιτικό σας το χειμώνα που δεν θα έχετε στον ήλιο μοίρα να βάλετε πετρέλαιο.