Μπορεί να προτιμάς τα μήλα, το καρπούζι και τις φράουλες αλλά η μπανάνα είναι το θαυματουργό φρούτο για μία γυναίκα, Τα παρακάτω οφέλη θα σε πείσουν για να το εντάξεις στο καθημερινό διαιτολόγιό σου και μπορείς να το κάνεις με πολλούς τρόπους, συνδυάζοντας την μπανάνα με γιαούρτι, γάλα, δημητριακά και μέλι.

  1. Οι μπανάνες είναι το ιδανικό σνακ για ενέργεια πριν το γυμναστήριο ή γενικά την άσκηση. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό σου.
  2. Η μπανάνα είναι ο υδατάνθρακας που χρειάζεσαι μεταξύ των γευμάτων όταν νιώθεις μία λιγούρα αλλά θέλεις να φας κάτι υγιεινό.
  3. Η μπανάνα περιέχει βιταμίνη Α που κάνει πολύ καλό στα μάτια σου. Το ίδιο κάνει και το καρότο.
  4. Το κάλιο βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και, σύμφωνα με έρευνες, μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου.
  5. Είναι θαυματουργή για την περίοδο, αφού κρατά υπό έλεγχο τη ροή του αίματος και μειώνει τις κράμπες.
  6. Αν είσαι σε φάση μελέτης ή εξετάσεων, η μπανάνα σου χαρίζει περισσότερη συγκέντρωση, καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία και διευκόλυνση στη μάθηση.
  7. Αν σε τσιμπήσει κουνούπι, τρίψε λίγη φλούδα μπανάνας στο σημείο. Μειώνει το πρήξιμο και τη φαγούρα.
  8. Όταν κάνεις φυσικές μάσκες προσώπου, η μπανάνα είναι το ιδανικό συστατικό αν θέλεις φυσική λάμψη και λιγότερο ξηρή επιδερμίδα.
  9. Άλλος ένας βασικό λόγος για μπανάνα στις μάσκες προσώπου είναι ότι αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων.
  10. Κάνε τα μαλλιά σου πιο υγιή και απαλά με μάσκες που περιέχουν μπανάνα. Επιπλέον, αποτρέπουν την απώλεια τριχών.
  11. Η φλούδα της μπανάνας είναι εξίσου σημαντική όταν έχεις ακμή. Τρίψε το εσωτερικό της τοπικά και επανάλαβε 2 φορές την εβδομάδα.
  12. Ο σίδηρος της μπανάνας είναι η λύση στη ζαλάδα που ίσως νιώσεις μέσα στη μέρα.