Η καθημερινότητά μας αποτελείται από μη ρεαλιστικές προσδοκίες που μας δημιουργεί η κοινωνία για το πώς πρέπει να δείχνουμε, πώς πρέπει να είναι οι ερωτικές μας σχέσεις και πώς πρέπει να φερόμαστε σεξουαλικά. Προσπαθούμε να βρούμε πού ανήκουμε θέλοντας ταυτόχρονα να είμαστε αποδεκτοί από όλους. Όταν όμως αποκαλύπτεται ο πραγματικός μας εαυτός, φοβόμαστε επειδή θεωρούμε ότι δεν είμαστε επαρκείς και ότι ίσως χάσουμε τους ανθρώπους που έχουμε. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας και να δείχνουμε όλες τις πλευρές, ακόμα και αν ξέρουμε ότι δεν μπορούν να τις αποδεχθούν όλοι γύρω μας.

  1. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να μας κάνουμε να νιώσουμε άσχημα με τον εαυτό μας ειδικά όταν μπαίνουμε στη διαδικασία της σύγκρισης με μοντέλα. Και φυσικά καταλήγουμε να μην αποσυνδεόμαστε από τα social media επειδή μας κάνουν να νιώθουμε πιο κοινωνικοί και δραστήριοι.
  2. Εντοπίστε πότε μιλάτε αρνητικά για τον εαυτό σας. Όλοι κάνουμε αυτόν τον εσωτερικό μονόλογο μεταφράζοντας διάφορα εξωτερικά γεγονότα σε βάρος μας. Συνήθως, αυτά είναι που μας ρίχνουν ψυχολογικά και μας κάνουν να αμφιβάλουμε για τις σχέσεις μας αλλά κυρίως, για τον ίδιο μας τον εαυτό.
  3. Γιορτάστε τα δυνατά σημεία σας. Αντί να συγκεντρωνόμαστε στα αρνητικά μας, μπορούμε να χαιρόμαστε με τα καλά μας στοιχεία. Αντί να αυτομαστιγωνόμαστε και να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα αρνητικά, μπορούμε να επικεντρωθούμε στα καλά στοιχεία και εκεί όπου έχουμε μεγαλύτερη ευκολία.
  4. Εκφραστείτε. Αυτό που μας εμποδίζει συνήθως από το να είμαστε ο εαυτός μας, είναι ο φόβος για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς όταν τους δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλουμε να δείχνουμε μόνο τις καλές πλευρές μας. Όταν όμως μιλάμε για πραγματικές και κοντινές προσωπικές σχέσεις, τότε είναι σημαντικό να δουν όλοι σφαιρικά την προσωπικότητά μας.
  5. Να είστε ευάλωτοι. Δεν θέλουμε να δείχνουμε τα κομμάτια που μας προκαλούν ντροπή ή αδυναμία. Είναι σαν να ανοίγουμε μία παλιά πληγή που βλέπουν και άλλοι άνθρωποι. Για αυτό όμως το κάνουμε μόνο με ανθρώπους που μας προκαλούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη και που υπάρχει μεταξύ μας αγάπη.