Οι περισσότερες γυναίκες μαθαίνουν όταν είναι μικρές έναν συγκεκριμένο τρόπο να λούζουν τα μαλλιά τους και δεν κάνουν αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησής τους καθώς μεγαλώνουν.

Ενώ δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στο να μένετε πιστή σε έναν συγκεκριμένο τρόπο, υπάρχει πρόβλημα όταν αυτός ο τρόπος φθείρει τα μαλλιά σας.

Μπορεί να νομίζετε ότι οι αδύναμες άκρες και η τριχόπτωση σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση λάθος προϊόντων, όμως πολλές φορές το πρόβλημα εντοπίζεται στο λούσιμο.

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές λουσίματος για καθαρά και υγιή μαλλιά.

-Χρησιμοποιήστε ατμό πριν το λούσιμο

Οι πόροι στο τριχωτό της κεφαλής είναι συνήθως γεμάτοι λιπαρότητα και βρωμιά. Ο καλύτερος τρόπος να τους καθαρίσετε είναι με τη βοήθεια του ατμού. Βουτήξτε μία πετσέτα σε ζεστό νερό, απομακρύνετε το επιπλέον νερό και τυλίξτε την πετσέτα στο κεφάλι σας για 20 λεπτά περίπου.

-Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας πριν το λούσιμο

Στη συνέχεια, κάντε απαλά μασάζ στο κεφάλι σας με τα δάχτυλά σας. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς και των αδύναμων τριχών.

-Χρησιμοποιήστε δροσερό νερό

Η θερμότητα του καυτού νερού απομακρύνει τα φυσικά έλαια από την τρίχα και αφήνει τους πόρους σας ανοιχτούς, με αποτέλεσμα να διαφεύγει η υγρασία από αυτούς. Από την άλλη, το δροσερό νερό αφήνει τα μαλλιά σας λαμπερά και μειώνει το φριζάρισμα.

-Χρησιμοποιήστε σαμπουάν χωρίς parabens και θειικά άλατα (SLS)

Σίγουρα έχετε ακούσει ξανά ότι πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα περιποίησης με parabens και SLS. Τα parabens προστίθενται ως συντηρητικό, ενώ τo SLS ενισχύει τη σαπουνάδα. Τα χημικά αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και αλλεργικές αντιδράσεις. Προτιμήστε φυσικά και απαλά σαμπουάν.

-Απλώστε σαμπουάν μόνο στις ρίζες σας 

Η εφαρμογή του σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών αφυδατώνει την τρίχα. Απλώστε μικρή ποσότητα σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών σας και κάντε μασάζ μέχρι να σχηματιστεί σαπουνάδα.

-Κάντε μασάζ κατά τη διάρκεια του λουσίματος

Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις, ώστε να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, βοηθώντας έτσι τα μαλλιά σας να μακρύνουν.

Στη συνέχεια, σκουπίστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα (με ταμποναριστές κινήσεις και όχι τρίβοντάς τα) και απλώστε conditioner στις άκρες των μαλλιών σας. Αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεβγάλετε.