Όλοι ξέρουμε ότι, όπως το σώμα χρειάζεται φροντίδα για να παραμένει υγιές και ακμαίο, έτσι κι ο εγκέφαλος θέλει εξάσκηση. Ποιοι είναι οι τρόποι που θα επιβραδύνουν τη γήρανσή του;

Μικρά μυστικά για μυαλό ξυράφι. Οι απλές λύσεις βρίσκονται στα υγιεινά σνακ. Μία χούφτα μύρτιλα ή ξηροί καρποί δίνουν σημαντικό boost στη μνήμη.

Όταν κοιμάστε, κερδίζετε. Αν η επόμενη μέρα είναι σημαντική ή έχετε φορτωμένο πρόγραμμα, θα συγκεντρώνεστε πολύ καλύτερα εάν έχετε κοιμηθεί το λιγότερο 6 ώρες. Οι ερευνητές δεν ξέρουν ακόμα το γιατί, αλλά πιστεύουν ότι ο ύπνος βοηθά τον εγκέφαλο να κρατήσει και να οργανώσει τις πληροφορίες ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε όταν τις χρειαστούμε.

Ναι στους ξηρούς καρπούς. Όλα τα είδη είναι γεμάτα μαγνήσιο, ένα στοιχείο που έχει συνδεθεί με βελτιώσει στη μνήμη. Σύμφωνα με έρευνα από το MIT, το μαγνήσιο προωθεί νέες συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.

Μαγειρέψτε σαν Ιταλοί. Δεν αναφερόμαστε τόσο στην πίτσα, όσο στα ψάρια, στα λαχανικά με ελαιόλαδο και σε λίγο κρέας με κρασί. Η μεσογειακή δίαιτα επιβραδύνει τη φθορά του εγκεφάλου κατά 36%.

Παίξτε περισσότερα επιτραπέζια. Τα παιχνίδια λέξεων, γνώσεων και ιστορίας εξασκούν συνέχεια το μυαλό.

Χαλαρώστε. Η πολυάσχολη ζωή μας προκαλεί άγχος και ο εγκέφαλος αδυνατεί να λάβει κι άλλες πληροφορίες. Δοκιμάστε πράγματα που σας χαλαρώνουν, όπως η βόλτα στον ήλιο, ο διαλογισμός ή μία αγκαλιά από αγαπημένα πρόσωπα.