Καταρχάς, μην ελπίζετε σε θαύματα. Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τον πονοκέφαλο και τη δυσάρεστη αίσθηση, είναι να πιείτε με μέτρο ή να το αποφύγετε εντελώς. Ένα άλλο tip που θα σας βοηθήσει είναι να πίνετε πολύ νερό μαζί με το αλκοόλ ώστε να ενυδατώνεστε και να μην καταλήξετε να το παρακάνετε με την ποσότητα. Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε το επόμενο πρωί;

Μην φάτε βαρύ πρωινό με πολλά τηγανιτά. Δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις που να λένε ότι τα αυγά και το μπέικον θεραπεύουν το hangover, ωστόσο πολλοί άνθρωποι τα τρώνε. Αυτό που θα πετύχετε είναι η καούρα στο στομάχι και περιττές θερμίδες. Επιλέξτε ένα τοστ ή δημητριακά που χωνεύονται εύκολα.

Πιείτε καφέ όπως κάνετε συνήθως. Αν αποτελεί την πρωινή σας συνήθεια, μπορείτε να δοκιμάσετε μία μικρή ποσότητα και να περιμένετε περίπου 1 ώρα για να δείτε πώς νιώθετε.

Ελαφριά άσκηση. Αν μπορείτε να το διαχειριστείτε, η χαλαρή σωματική άσκηση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Αν όμως έχετε πιει πάρα πολύ, θα χρειαστείτε πρώτα καλή ενυδάτωση και διατροφή.

Κοιμηθείτε καλά. Το κακό με το αλκοόλ είναι ότι σας στέλνει γρήγορα για ύπνο, αλλά όταν περάσει η επίδρασή του, μπορεί να διακόψει τον ύπνο και να μην κοιμηθείτε όσο χρειάζεστε. Αν την επόμενη μέρα έχετε την ‘πολυτέλεια’ του ύπνου, κάντε το και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει.