Υπάρχουν πάρα πολλές υγιεινές και φιλικές προς τα μωρά τροφές εκεί έξω, αλλά αυτές που ακολουθούν ξεχωρίζουν και προτείνονται από γιατρούς και διατροφολόγους. Είναι γεμάτες από απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, νόστιμες και εύκολες στην παρασκευή τους.

Αβοκάντο. Το βουτυρώδες φρούτο-λαχανικό είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Στην πραγματικότητα, η σύνθεση του αβοκάντο είναι αρκετά παρόμοια με εκείνη του μητρικού γάλακτος. Λιώστε το αβοκάντο με το πιρούνι και φτιάξτε μωρουδιακό γουακαμόλε.

Μπανάνα. Γνωστή ως άριστη πηγή καλίου, αυτό το φρούτο περιλαμβάνει επίσης βιταμίνη Β6, C, σίδηρο και ασβέστιο. Φτιάξτε πουρέ ή το πρώτο του smoothie με κομμάτια από μπανάνα, ροδάκινο και γιαούρτι.

Μύρτιλα. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και μπαίνουν είτε σαν συνοδευτικά με το πρωινό είτε σε μορφή πουρέ με άλλα φρούτα.

Μπρόκολο. Το γνωστό λαχανικό περιλαμβάνει φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και καταπολεμά τον καρκίνο. Ξεκινήστε με το μπρόκολο από νωρίς ώστε να μάθει να το τρώει από μωρό με διάφορους τρόπους.

Φακές. Είναι το όσπριο που μπορεί να καταναλωθεί εύκολα και από τα μωρά αλλά γίνεται και πουρές. Συνοδεύστε τις με καρότα.

Κρέας. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει το κρέας ως πρώτη τροφή επειδή είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, ψευδάργυρου και σιδήρου. Τα μωρά, επίσης, απορροφούν σίδηρο πιο εύκολα από το κρέας από ό,τι από τα δημητριακά.

Γιαούρτι. Πλούσιο σε βιταμίνη D και ασβέστιο και απαραίτητο για υγιή οστά και δόντια. Το μωρό μπορεί να το ξεκινήσει στους 4 με 6 μήνες