Αν βάφετε τα μαλλιά σας ξανθά, σίγουρα δίνετε μία μάχη να τα διατηρήσετε χωρίς τις ανεπιθύμητες κίτρινες αποχρώσεις, που καταστρέφουν το λαμπερό και ψυχρό σας ξανθό.

Έτσι, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μία σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχετε τον σκοπό σας για το τέλειο ξανθό.

*Μωβ σαμπουάν, ο σύμμαχος κάθε ξανθιάς

Το silver shampoo είναι ένα σαμπουάν με μωβ χρώμα, το οποίο έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις, επαναφέροντας έτσι την καθαρή, λαμπερή απόχρωση του ξανθού σας χρώματος που με τόσο κόπο και χρήμα αποκτήσατε.

Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών και κομμωτήρια και κυκλοφορεί από διάφορες εταιρείες.

Για να το χρησιμοποιήσετε σωστά, θα πρέπει αρχικά να βρέξετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό, έτσι ώστε να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να απορροφήσουν καλύτερα τις μωβ χρωστικές. Λουστείτε όπως με το κανονικό σας σαμπουάν, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να αφήσετε το silver shampoo για μερικά λεπτά, όσα προτείνουν οι οδηγίες του προϊόντος. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με κρύο νερό για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας συγκρατώντας το χρώμα.

Η συχνότητα χρήσης του silver shampoo καθορίζεται από τις ανάγκες του μαλλιού σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

*Καθημερινή περιποίηση

Όσον αφορά στην καθημερινή περιποίηση των ξανθών μαλλιών σας, χρειάζεστε ένα σαμπουάν και ένα conditioner, που θα προστατέψουν τα μαλλιά σας από το να ξεθωριάσουν, ενώ παράλληλα θα ενυδατώνουν την τρίχα σας και θα αποτρέπουν τη φθορά. Αναζητήστε μία εξειδικευμένη σειρά περιποίησης που ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των ξανθών μαλλιών. Θα βρείτε πολλές τέτοιες φόρμουλες για ξανθά μαλλιά στο εμπόριο.

Προτιμήστε μία σύνθεση χωρίς θειικό άλας για να διατηρήσετε την ψυχρή σας απόχρωση. Τα σαμπουάν χωρίς sulfates είναι πάντα μια καλή επιλογή, επειδή δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας και επίσης δεν αφήνουν υπολείμματα αλλάζοντας το χρώμα των μαλλιών σας.

*Η σωστή θερμοκρασία

Η χαμηλή θερμοκρασία κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να σφραγίζει την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καλό θα είναι μάλιστα να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Φροντίστε προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, να εφαρμόζεστε ένα προστατευτικό προϊόν.

*Μαλλιά που «διψάνε»

To conditioner είναι φυσικά απαραίτητο στην περιποίηση των μαλλιών σας, αφού βοηθάει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν και αφήνει τα μαλλιά σας απαλά και λεία. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό για να δείτε τα ξανθά μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Η ενυδάτωση της τρίχας σας πρέπει να είναι βασικό κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας για κάποια θεραπεία ενυδάτωσης και αναδόμησης, αλλά και να κάνετε μόνη σας κάθε εβδομάδα μάσκες ενυδάτωσης. Επίσης, μετά το λούσιμο καλό είναι να ενυδατώνετε τις άκρες των μαλλιών σας εφαρμόζοντας ειδικό λαδάκι.