Γνωρίζατε ότι η άσκηση είναι σημαντική ακόμα για τα παιδιά μικρής ηλικίας; Η συχνή επαρκής άσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Παρόλα αυτά, τα νήπια μπορεί να μην θέλουν να παίζουν το ίδιο παιχνίδι επαναλαμβανόμενα, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε αρκετές ιδέες για να τα κρατάτε δραστήρια. Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη της δύναμης, το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης και της σταθερότητας αλλά και η βελτίωση των γνωσιακών ικανοτήτων.

  1. Χορός. Όλα τα παιδιά απολαμβάνουν το ρυθμό. Το να βάλετε το παιδί σαν να κουνηθούν ρυθμικά είναι ο ευκολότερος τρόπος να το κρατάτε δραστήριο. Βρείτε τα αγαπημένα τραγούδια του και χορέψτε μαζί του!
  2. Εξερευνήστε την παιδική χαρά. Όταν έχει ήλιο, ξεχυθείτε στις παιδικές χαρές και στη φύση. Αφήστε το παιδί να εξερευνήσει κι ας λερωθεί. Μπορείτε να έχετε μαζί σας έξτρα παιχνίδια.
  3. Κρυφτό. Τα μικρά παιδιά το λατρεύουν και τα κρατά σε μόνιμη εγρήγορση.
  4. Παιχνίδι με εμπόδια στο σπίτι. Αν βρέχει, μπορείτε να βάλετε εμπόδια (αλλά όχι επικίνδυνα), όπως τα μαξιλάρια και τα χαμηλά τραπέζια για να περνάει από κάτω.
  5. Παίξτε με την μπάλα. Μπορείτε να παίξετε ο,τιδήποτε με μία μπάλα, αρκεί να έχετε φαντασία.
  6. Αφήστε το να κάνει δουλειές. Το μαθαίνετε να βοηθά στο σπίτι (πάντα ανάλογα με την ηλικία του) και έτσι το κρατάτε συνέχεια δραστήριο.