Η προετοιμασία του φαγητού, το πλύσιμο των ρούχων και η δουλειά είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά μπορεί να μας στερούν χρόνο από το να περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μας. Πώς θα καταφέρουμε λοιπόν να εξοικονομήσουμε περισσότερο χρόνο για τις σημαντικές στιγμές με την οικογένειά μας;

Ξαναφτιάξτε τη λίστα σας. Χωρίστε την σε 3 κατηγορίες: πρέπει, μην και κάποιος άλλος. Περάστε από κάθε σημείωση και αναρωτηθείτε τι θα συμβεί αν δεν το κάνετε; Πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να σβηστεί και δεν χρειάζεται να συμβεί. Αν κάνετε κάτι από ενοχές ή συνήθεια, μετακινήστε το στα μην. Δείτε τι είναι αυτό που μπορεί να γίνει από το σύντροφό σας και όχι απαραίτητα από εσάς.

Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε. Εκμεταλλευτείτε ό,τι διαθέτετε. Ζητήστε από την νταντά να ετοιμάσει φαγητό, ή ζητήστε βοήθεια από όποιο φίλο και συγγενή βρίσκεται κοντά σας. Απλώς μην κάνετε κατάχρηση της γενναιοδωρίας των άλλων.

Στηριχτείτε στην τεχνολογία. Φτιάξτε το πρόγραμμά σας στο κινητό και βάλτε ειδοποιήσεις που θα ακούτε. Μπορείτε να κερδίσετε χρόνο κάνοντας παραγγελία από το σούπερ μάρκετ online για να σας τα φέρει στο σπίτι.

Διπλασιάστε την ποσότητα φαγητού. Αντί να μαγειρεύετε κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα, φτιάξτε τη διπλή ποσότητα ενός φαγητού και βάλτε το σε τάπερ για να φάτε και τις επόμενες ημέρες.

Μάθετε τον εαυτό σας και τις προτεραιότητές του. Όταν εγκαταλείπετε την έννοια της τελειότητας, βρίσκετε και περισσότερο χρόνο. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με υπερήρωες και αποδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα.