Για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα το εκδοτικό αριστούργημα του Ουμπέρτο Εκο «Αρχαία Ρώμη». Η συναρπαστική ιστορία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Αυτή την εβδομάδα: Η φιλοσοφική σκέψη

Πλούσια σε πνευματικούς καρπούς η φιλοσοφική παραγωγή στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εξέχοντες οι εκπρόσωποί της. Ο Λουκρήτιος, ο Σενέκας, ο Φίλων Αλεξανδρεύς, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Ιάμβλιχος, ο Αγιος Αυγουστίνος και πολλοί άλλοι πάτησαν στα χνάρια της ελληνικής φιλοσοφίας, την ώρα ο χριστιανισμός έκανε δυναμικά την εμφάνισή του στο ιστορικό προσκήνιο, και προσπάθησαν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα των κατοίκων μιας εκτεταμένης γεωγραφικής περιφέρειας, αλλά και να ανοίξουν νέους δρόμους σκέψης.

  • Ο Κικέρων και το φιλοσοφικό λεξικό
  • Ο λατινικός στωικισμός
  • Επίκτητος
  • Η σύνθεση ελληνικής και εβραϊκής σκέψης
  • Πλατωνισμός και πυθαγορισμός στον Πλούταρχο και τον Νουμήνιο
  • Οι νεοπλατωνικές σχολές από τον Πορφύριο στον Δαμάσκιο
  • Ειρηναίος της Λυών και Τερτυλλιανός: η υπεράσπιση της χριστιανικής πίστης
  • Η αμφισβήτηση της Αγίας Τριάδας, ο Αρειος και η Σύνοδος της Νίκαιας

 

Μαζί,

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2019

Συμπληρώστε σωστά, ηλεκτρονικά τη δήλωσή σας, υπολογίστε άμεσα τους φόρους σας και κάντε αυτόματα, την υποβολή του Ε1 στο TAXISnet.

 

Ακόμη

Γευσιγνώστης: Ενα πλούσιο τεύχος 150 σελίδων με 65 συνταγές!

* Μεγάλο αφιέρωμα: Τα μπέργκερ του καλοκαιριού 

6 μοναδικές προτάσεις με κρέας, ψάρι ή vegan!

Μαθαίνουμε τα μυστικά του μοσχαρίσιου μπέργκερ, βήμα-βήμα. Το παραλλάσσουμε -προσθέτουμε μια «δική» μας δροσερή σαλάτα με γιαούρτι και σπιτική πίκλα από φρέσκα αγγουράκια. Δοκιμάζουμε και άλλες εκδοχές χρησιμοποιώντας όχι μόνο διαφορετικά κρέατα, π.χ. κόκορα ή πρόβατο, αλλά και ψάρι και μια παραλλαγή για τους vegan.

Ολα αυτά τα συνοδεύουμε με λαχανικά και μυρωδικά εποχής και για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αποκλείουμε  -λόγω θέρους- το τυρί και τα αλλαντικά.

Ακόμη,

Φτιάχνουμε σούσι στο σπίτι!

Ενας αναλυτικός οδηγός από τον Στάθη Χρηστίδη, σεφ στο raw bar «Exotic Izakaya», για όσα πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος πριν τυλίξει το πρώτο του ρολό.

&

Η γαστρονομία της Μυκόνου

Με αφορμή την τυροβολιά, το παραδοσιακό τυράκι, ταξιδέψαμε και ανακαλύψαμε ένα νησί που όλοι έχουμε επισκεφθεί, αλλά λίγοι γνωρίζουν.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου με το «ΒΗΜΑ»

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!

Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!

Και

ΒHMAgazino

Κόμπι Μπράιαντ. Ο θρύλος του NBA. Το Οσκαρ… η σχέση του με την Ελλάδα!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Ακολουθήστε το στο Google News