Λατρεύουμε το αβοκάντο, όμως εκείνο δεν μας κάνει τη χάρη να συμμορφωθεί στις επιθυμίες μας. Συνήθως θα το βρούμε άγουρο στον πάγκο του μανάβη, και έτσι θα παραμείνει μέχρι να… ξεχάσουμε την ύπαρξή του. Όταν πλέον το ξαναθυμηθούμε, συνήθως είναι κατάλληλο μόνο για τα σκουπίδια μας.
Αν όμως σας λέγαμε ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από την υπομονή; Τα παρακάτω τρικ θα μετατρέψουν το αβοκάντο σας από «πέτρα» σε «βούτυρο».

1. Το κόλπο με τη σακούλα
Αντί να αφήσετε το αβοκάντο στη φρουτολεκάνη, απλώς τοποθετήστε το μέσα σε μία χαρτοσακούλα, την οποία θα κλείσετε προσεκτικά. Ποια είναι η διαφορά; Όταν το αβοκάντο ωριμάζει, εκλύει το αέριο αιθυλένιο. Παγιδεύοντας αυτό το αέριο στη σακούλα, μειώνουμε σημαντικά το χρόνο αναμονής.

2. Ένα μήλο την ημέρα…
…ή ένα ακτινίδιο. Ή μία μπανάνα. Τι κοινό έχουν αυτά τα φρούτα; Εκλύουν επίσης αιθυλένιο καθώς ωριμάζουν. Έτσι, αρκεί να προσθέσουμε ένα από αυτά στη χαρτοσακούλα με το αβοκάντο για να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης ακόμη περισσότερο.

3. Πείτε αλεύρι
Αυτή τη φορά, γεμίστε τη βάση της χαρτοσακούλας με αλεύρι – υπολογίστε να καλύπτει περίπου πέντε εκατοστά καθ’ ύψος. Στη συνέχεια τοποθετήστε το αβοκάντο, τυλίξτε καλά το άνοιγμα της σακούλας ώστε να «σφραγιστεί» και αφήστε τη σε ένα ξηρό σημείο. Βεβαιωθείτε ότι θα ελέγχετε την πορεία του καθημερινά, καθώς από ό,τι ακούμε αυτή η μέθοδος είναι και η γρηγορότερη!