Το μαυρισμένο δέρμα έχει την ιδιοτήτα να κολακεύει το σώμα μας και να μας βάζει αυτόματα σε καλοκαιρινό mood. Επειδή όμως δεν έχουμε όλες την τύχη να επισκεπτόμαστε σε σταθερή βάση την παραλία ή τη διάθεση να ξεκινήσουμε το σολάριουμ, συχνά μένουμε με λευκή επιδερμίδα το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.

Αν, λοιπόν, θέλετε να χαρίσετε στην ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σας ένα διακριτικό, φυσικό μαύρισμα, δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε ένα δερματολογικά ελεγμένο προϊόν self tan.

Αφού το προμηθευτείτε, ακολουθήστε τα πέντε παρακάτω tips για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

  1. Απολέπιση και ξύρισμα. Όπως και πριν την ηλιοθεραπεία, έτσι και πριν την εφαρμογή της αυτομαυριστικής κρέμας, πρέπει να απολεπίζετε την επιδερμίδα σας, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να μπορέσει η κρέμα να εισχωρήσει βαθύτερα. Προτιμήστε μια απολεπιστική κρέμα με μικρούς κόκκους, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Το ξύρισμα επίσης απολεπίζει την επιδερμίδα.
  2. Ενυδάτωση. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα αυτομαυριστικά προϊόντα τείνουν να χρωματίζουν εντονότερα τις ξηρές περιοχές του σώματος, όπως τους αγκώνες και τα γόνατα; Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Επομένως, μην ξεχνάτε την κρέμα σώματος αμέσως μετά το ντους.
  3. Εφαρμογή. Φυσικά δεν αρκεί να εφαρμόσετε το self tan, αλλά πρέπει να το εφαρμόσετε και σωστά. Ξεκινήστε, λοιπόν, από τους αστραγάλους σας, συνεχίζοντας προς τα πάνω προσεκτικά, ώστε να μη σας ξεφύγει κάποιο σημείο. Για να σιγουρευτείτε ότι έχετε απλώσει σωστά το προϊόν στις δύσκολες περιοχές, όπως είναι η πλάτη, καθίστε μπροστά από έναν καθρέφτη, ώστε να βλέπετε τι κάνετε.
  4. Μακριά από τα ρούχα. Δεν έχει νόημα να εφαρμόζετε το self tan αν μέσα στα επόμενα λεπτά ντυθείτε με ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας και κατ’ επέκταση αφαιρούν το προϊόν. Επίσης, ο ιδρώτας απομακρύνει το selft tan, επομένως μην το απλώσετε προτού επισκεφθείτε το γυμναστήριο.
  5. Η καλύτερη ώρα. Απλώστε το, αφήστε το να στεγνώσει και κοιμηθείτε. Έτσι, το προϊόν θα έχει χρόνο να δράσει και θα ξυπνήσετε με μια διακριτική, καλοκαιρινή λάμψη!