Το να μυρίζετε υπέροχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν είναι κάτι το αδύνατο. Στην πραγματικότητα υπάρχουν απλοί τρόποι να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές και να νιώθετε φρέσκια, ανεξαρτήτως καιρού.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

1. Μπάνιο, μπάνιο, μπάνιο

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά τα πάντα ξεκινούν από τη ντουζιέρα σας. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα δροσερό μπάνιο για να ξυπνήσετε και να εξασφαλίσετε ότι είστε καθαρή.

2. Ενυδάτωση

Μετά το μπάνιο σας, απλώστε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας με άρωμα σε όλο σας το σώμα, έτσι ώστε να προσφέρετε στη νωπή επιδερμίδα σας την απαραίτητη ενυδάτωση και παράλληλα να την αρωματίσετε. Μάλιστα, εφαρμόζοντας την κρέμα σας λίγο προτού βγείτε έξω, θα εκμεταλλευτείτε τη ζέστη προς όφελός σας, αφού ο ήλιος θα ζεσταίνει το δέρμα σας και αυτό θα αναδύει τη μυρωδιά της κρέμας σας.

3. Ποτέ και πουθενά χωρίς αποσμητικό

Είτε σε μορφή spray, είτε σε roll-on, είτε σε stick, το αποσμητικό είναι η βασική προϋπόθεση για να μυρίζετε ωραία όλο το χρόνο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, που ο ιδρώτας είναι πιο έντονος. Αν έχετε έντονη εφίδρωση προτιμήστε τα αποσμητικά σε μορφή roll-on, καθώς είναι πιο αποτελεσματικά από τα spray και τα stick, ακόμη κι αν έχουν την ίδια σύνθεση. Εκτός από το να εφαρμόζετε αποσμητικό προτού ντυθείτε, καλό είναι να έχετε πάντα ένα στην τσάντα σας, ώστε να το ανανεώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Το κατάλληλο άρωμα

Ορισμένα φωτοτοξικά συστατικά που περιέχονται στα αρώματα μπορεί να αντιδράσουν κατά την έκθεσή σας στον ήλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο, μπορείτε να βρείτε ένα άρωμα που είναι κατάλληλο για χρήση στον ήλιο ή να ψεκάσετε το άρωμά σας σε σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος ή ακόμη και στα ρούχα σας.

5. Έξυπνο ντύσιμο

 Είναι σημαντικό να φοράτε καθαρά ρούχα, τα οποία μπορείτε να φυλάσσετε σε ντουλάπια με αρωματικά φακελάκια, ώστε να μένουν φρεσκομυρωδάτα. Επίσης, προτιμήστε τα βαμβακερά και τα λινά υφάσματα, τα οποία απορροφούν τον ιδρώτα προτού προλάβουν τα βακτήρια να τον μεταβολίσουν. Αντίθετα, τα συνθετικά υφάσματα, όπως το νάιλον και ο πολυεστέρας, παγιδεύουν θερμότητα και προκαλούν αυξημένη εφίδρωση.