Μετά τον τριήμερο καύσωνα και τις ακραίες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, τη σκυτάλη πήραν οι σφοδρές καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη στη σκιά των βραδινών γεγονότων με τους έξι νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Χαλκιδικής

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές και στα βόρεια έως πολύ ισχυρές, αναμένονται για σήμερα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα ανατολικά του νομού σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά θα σταματήσουν τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως και τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατα τόπους θα είναι πολύ ισχυρές έως και τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 και στα υπόλοιπα 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως και τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις. Στην Κρήτη αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από τις απογευματινές ώρες γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.