Μπορεί εμείς να περιμένουμε εναγωνίως όλο το χρόνο για το καλοκαίρι, όμως για τα μαλλιά μας είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και καταστροφική περίοδος, αφού ο ήλιος και το θαλασσινό αλάτι τα φθείρουν, αφήνοντάς τα θαμπά και ξηρά.

Για να απολαύσετε, λοιπόν, ξέγνοιαστη τις βουτιές σας, δοκιμάστε τις πέντε παρακάτω συνταγές που θα χαρίσουν στην τρίχα σας όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται.

1. Μάσκα με αλόη βέρα, μέλι και γιαούρτι

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα σε τζελ

1/3 φλιτζάνι γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Διαδικασία:

Ανακατέψτε τα υλικά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες και απλώστε το μείγμα από τις ρίζες ως τις άκρες, φροντίζοντας να απλώσετε το μείγμα και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το για μισή ώρα, ξεβγάλετε και λουστείτε όπως συνήθως. Εφαρμόζετε τη μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

2. Μάσκα με αβοκάντο, ελαιόλαδο και μέλι

Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο, αποφλοιωμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Διαδικασία:

Ρίξτε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή χτυπήστε τα σε μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε τη μάσκα σε υγρά μαλλιά, εστιάζοντας στις άκρες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και ζεστάνετέ τα με πιστολάκι ή καθίστε για λίγο στον ήλιο, ώστε να απορροφηθούν καλύτερα τα υλικά. Μετά από μισή ώρα ξεπλύνετε και λουστείτε όπως συνήθως.

3. Μάσκα με φράουλες, λάδι καρύδας και μέλι

Υλικά:

6-8 φρέσκες φράουλες

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Διαδικασία:

Λιώστε τα υλικά μέχρι να έχετε έναν πουρέ. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στα μαλλιά και περιμένετε για 15 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και συνεχίστε με το λούσιμο.

4. Μάσκα με μπανάνα και αβοκάντο

Υλικά:

1 ώριμη μπανάνα 1 ώριμο αβοκάντο

Διαδικασία:

Λιώστε την μπανάνα και το αβοκάντο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό ή χλιαρό νερό.

5. Μάσκα με γάλα καρύδας, μέλι, βιταμίνη Ε, ροδόνερο και γλυκερίνη

Υλικά:

4 κουταλάκια του γλυκού γάλα καρύδας

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

1 κάψουλα βιταμίνη Ε

1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη δοσολογία ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας.

Διαδικασία:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Καλύψτε με μια σακούλα το κεφάλι σας και αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα θερμό περιβάλλον, το οποίο θα επιτρέψει στην τρίχα σας να απορροφήσει τη μάσκα. Ξεβγάλετε με δροσερό νερό. Ήδη από την πρώτη εφαρμογή θα δείτε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και ενυδατωμένα!