Αίθριος θα παραμείνει και σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός σ’ όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας meteο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένονται τοπικά αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 16 έως 32, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 18 έως 34, στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 32 και τοπικά στη Ρόδο έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 29, και στην Κρήτη από 18 έως 29 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 31 με 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σταδιακή εξασθένηση σ’ όλο το Αιγαίο αναμένεται από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα μετατραπούν σε βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα διαμορφωθεί από 22 έως 31 βαθμούς.