Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες, που σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής – και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα είναι έντονες, ενώ σε αρκετές περιοχές της Δυτικής, της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδας θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, σύμφωνα με το meteo.

Τη Δευτέρα βροχές θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και από τις προμεσημβρινές ώρες πιθανόν στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, από το βράδυ 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα νότια δυτικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και από τις προμεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στην Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.