Ο καφές είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως, αφού έχει την ιδιότητα να μας τονώνει και να μας χαρίζει ενέργεια.

Βασικό χαρακτηριστικό του καφέ, εκτός της καφεΐνης που περιέχει, είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Μάλιστα, στον καφέ έχουν ανιχνευθεί περισσότερες από 1.000 ουσίες, που χαρακτηρίζονται ως «αντιοξειδωτικά».

Γιατί, λοιπόν, να μην επωφεληθείτε από τα μοναδικά του οφέλη για να τονώσετε την επιδερμίδα σας;

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα προσώπου και το δικό σας απολεπιστικό σώματος είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

*Μάσκα προσώπου

Θα χρειαστείτε: 

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού ελληνικό καφέ

Πώς θα τη φτιάξετε:

Αναμείξτε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πώς θα την εφαρμόσετε:

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και απλώστε ενυδατική κρέμα.

*Απολεπιστικό σώματος

Θα χρειαστείτε: 

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο

Πώς θα το φτιάξετε:

Αναμείξτε τη ζάχαρη και τον καφέ σε ένα μπολ. Ρίξτε το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν το μείγμα σάς φαίνεται πολύ ξηρό, προσθέστε κι άλλο λάδι.

Πώς θα το εφαρμόσετε:

Απλώστε το απολεπιστικό σε βρεγμένο σώμα και τρίψτε απαλά την επιδερμίδα σας με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά (όχι περισσότερα από 10′). Ξεπλύνετε το μείγμα και απλώστε κρέμα σώματος.