Χρυσές συνταγές ενός αιώνα

Προτάσεις με κρέατα, θαλασσινά και όχι μόνο, από τον άνθρωπο που μας έμαθε να μαγειρεύουμε!

Ορεκτικά, Πίτες, Σαλάτες, Σούπες, Ρύζι, Λαδερά, Ζυμαρικά, Πουλερικά, Κρέατα, Ψάρια, Θαλασσινά!

Πάνω από 130 απλές, αλλά νόστιμες συνταγές!

Σε μία πολυτελή σκληρόδετη έκδοση

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές επηρεασμένος από τη γαλλική κουζίνα, υπήρξε εκσυγχρονιστής της ελληνικής κουζίνας. Χάρη σ’ αυτόν οι ελληνίδες νοικοκυρές έμαθαν τη μπεσαμέλ, τα πιροσκί και τη μπουγιαμπέσα, πράγμα που κατά μερικούς ισοδυναμούσε με νόθευση της ελληνικής κουζίνας με ευρωπαϊκά στοιχεία. Το όνομά του είναι σήμερα συνώνυμο των οδηγών μαγειρικής, ενώ χρησιμοποιείται και σαν πείραγμα προς κάποιον που ξέρει να μαγειρεύει πολύ καλά. Πέθανε στις 2 Μαρτίου του 1958 και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μαζί

Down Town

Το πιο επιδραστικό ελληνικό περιοδικό

Δεν χρειάζεσαι πολλά για να τα ξέρεις όλα!

Μια φορά τον μήνα φτάνει!

  • Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η anchorwoman του ONE CHANNEL είναι αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά στο δελτίο ειδήσεων.
  • The Naked Issue: Για 13η χρονιά, 35 προσωπικότητες φωτογραφίζονται στο καθιερωμένο αφιέρωμα του DownTown για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
  • Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», το 13ο ετήσιο αφιέρωμα του περιοδικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, έρχεται να μας θυμίσει ότι όλοι είμαστε γυμνοί και ευάλωτοι απέναντι στον ιό HIV.
  • Victoria Hislop: Η δημοφιλής βρετανίδα συγγραφέας εμπνέεται για μια ακόμη φορά από τη χώρα μας για το νέο της βιβλίο και εύχεται να είχε ελληνικό διαβατήριο.
  • Ανδρέας Κωνσταντίνου: Ο Σέργιος από τις «Αγριες Μέλισσες» είναι ο νέος αγαπημένος ζεν πρεμιέ, που με την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά, έγινε διάσημος. Μας μιλάει για τη ζωή του και μας εξηγεί γατί, αν και πρωταγωνιστής, σκοτώνεται από το πρώτο επεισόδιο.
  • Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου: Η πρώτη Ελληνίδα στα front row των διεθνών οίκων. Στην πρώτη αποκλειστική συνέντευξή της αποκαλύπτει ότι είναι πολλά περισσότερα από μια κοσμική περσόνα.
Ακολουθήστε το στο Google News