Έχει συμβεί σε όλους: Το άτομο που μας έχει τραβήξει την προσοχή δείχνει να ανταποκρίνεται στα συναισθήματά μας. Τουλάχιστον… γραπτώς. Σπεύδει να απαντήσει στα μηνύματά μας μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που ξεκινά εκείνο τη συζήτηση. Όμως ποτέ δεν κάνει λόγο για κοινή έξοδο! Και δεν είναι μόνο ότι δεν το προτείνει. Όταν προσπαθούμε να κατευθύνουμε εμείς τα πράγματα προς μια συνάντηση, ξεγλιστράει σαν το χέλι. Αν όμως δεν τον ενδιαφέρει κάτι περισσότερο, γιατί συνεχίζει να στέλνει;

Στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβουμε τις αιτίες της στάσης του. Στο κάτω – κάτω, οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί και στις δύο πλευρές αυτής της εξίσωσης. Απλώς πολλές φορές προτιμάμε να αγνοούμε τα προφανή γιατί δεν θέλουμε να αποδεχτούμε την κατάσταση. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι η επικοινωνία μας πιθανότατα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο «ταβάνι» είναι πολύ πιο εύκολο να την απολαύσουμε ή να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από μια απογοήτευση.

Γιατί στέλνει μηνύματα αν δεν ενδιαφέρεται;

Υπάρχουν πραγματικά εμπόδια

Αν, για παράδειγμα, είστε συνάδελφοι ή κάποτε ήσασταν ζευγάρι με τον κολλητό του, μπορεί το πρόβλημα να μην είναι ότι δεν ενδιαφέρεται, αλλά ότι φοβάται τις πιθανές συνέπειες. Ίσως να μην έχει και άδικο. Κανένας ώριμος άνθρωπος δεν θέλει να μπλέξει στο σενάριο μιας σαπουνόπερας. Αν όμως πιστεύετε ότι υπερβάλλει και είστε σίγουρη ότι θέλετε να ρισκάρετε, μη διστάσετε να του εκφράσετε ευθέως την επιθυμία σας για ένα ραντεβού.

Τονώνει τον εγωισμό του

Έχει καταλάβει πολύ καλά ότι ενδιαφέρεστε και, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν νιώθει το ίδιο. Αντί να ξεκαθαρίσει τη θέση του, επιλέγει να σας στέλνει μηνύματα τις μέρες που έχει ανάγκη κάποιος να τον «ανεβάσει».

Σας βλέπει σαν φίλη

Του φαίνεστε ενδιαφέρουσα, και θέλει όντως να σας έχει στη ζωή του. Υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει ότι εσείς περιμένετε κάτι παραπάνω ή να ελπίζει ότι η μεταξύ σας τριβή θα σας βγάλει αυτή την ιδέα από το μυαλό.

Δεν ξέρει τι θέλει

Του αρέσετε. Όμως ίσως υπάρχει κάποια άλλη που του αρέσει περισσότερο. Ή εξίσου. Ή λίγο λιγότερο, όμως και πάλι δεν μπορεί να καταλήξει. Εν πάσι περιπτώσει, δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος οπότε μην περιμένετε από εμάς μια σαφέστερη απάντηση.

Θέλει κάτι (πολύ) χαλαρό

Δεν είναι ότι δεν θέλει να υπάρξει κάποια εξέλιξη, όμως οι στόχοι του είναι καθαρά σαρκικοί. Έτσι πριν προχωρήσει, προσπαθεί να σας δείξει ότι αυτό που ξεκινά μεταξύ σας δεν συνοδεύεται από κάποιου είδους συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά.

Έχει στρατηγική

Αν η επικοινωνία σας δεν έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, δεν αποκλείεται τα αντιφατικά μηνύματα που σας στέλνει με τη συμπεριφορά του να είναι υπολογισμένα. Κάνοντάς σας να αισθανθείτε αβεβαιότητα είναι πιο πιθανό να κάμψει τις αντιστάσεις σας και να αποκτήσει το «πάνω χέρι». Ωστόσο, αφ’ ενός δεν πρόκειται για την πλέον συνηθισμένη αιτία αυτής της συμπεριφοράς και αφ’ ετέρου δεν είναι και ο πιο υγιής τρόπος να αρχίσετε μια σχέση.

Βαριέται

Μήπως συνήθως σας στέλνει ενώ βρίσκεται στη δουλειά ή στη στάση του λεωφορείου; Υπάρχει περίπτωση η επικοινωνία σας να είναι απλώς ένας ευχάριστος τρόπος να γεμίσει το χρόνο του.

Νιώθει μοναξιά

Δεν αισθάνεται έλξη για εσάς, όμως δεν αποκλείεται να προσπαθεί να τη νιώσει. Ωστόσο, οι σχέσεις δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Ακόμη και αν δεν θέλει καθόλου να σας πληγώσει, κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει, καθώς στην πραγματικότητα επιχειρεί να καλύψει τη μοναξιά του.

Είναι ιδέα σας

Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να είναι απλώς ευγενικός; Αν η επικοινωνία ξεκινά πάντα από εσάς, υπάρχει περίπτωση να μεταφράζετε ως ενδιαφέρον την προσπάθειά του να μην σας μιλήσει απότομα.

Αντιμετωπίζει το φλερτ ως άθλημα

Ακόμη και αν η ίδια δεν το έχετε κάνει ποτέ, σίγουρα έχετε έναν φίλο ή μία φίλη που λειτουργεί έτσι. Όπως και να το κάνουμε, το φλερτ είναι από μόνο του μια πολύ ευχάριστη διαδικασία. Και κάποιοι άνθρωποι δεν περιμένουν να παραστεί «ανάγκη» για να το εξασκήσουν!

Μόλις χώρισε

Το «μόλις» είναι πολύ σχετικό. Μπορεί να έχουν περάσει πολλοί μήνες από την τελευταία του σχέση, όμως ακόμη το μυαλό του να βρίσκεται εκεί. Έτσι, τις μέρες που καταφέρνει να ξεχαστεί επιδιώκει να ξεκινήσει κάτι μαζί σας. Έπειτα, όμως, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι έτοιμος ή σκέφτεται πάλι την πρώην του. Και υποχωρεί ατάκτως.

Είναι ακόμη σε σχέση

Δυστυχώς, ίσως πρόκειται και για την πιο συνηθισμένη αιτία που το φλερτ «κολλάει» σε ένα πλατωνικό επίπεδο. Μπορεί να βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση την οποία έχει αρχίσει να βαριέται, όμως δεν νιώθει έτοιμος να απεμπλακεί. Ή μπορεί η σχέση του να πηγαίνει μια χαρά και απλώς να χρειάζεται… αναζωογονητικά διαλείμματα. Σε κάθε περίπτωση, αν υποψιάζεστε ότι είναι δεσμευμένος, καλό είναι να τρέξετε μακριά. Είτε έχει σκοπό να ξεκινήσει κάτι μαζί σας είτε όχι, είναι σχεδόν απίθανο τα πράγματα να καταλήξουν σε μια ισορροπημένη σχέση.