Πολλά τα ερωτήματα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Για έναν Καρκίνο η πίστη είναι στόχος, πρωταρχικός και θεμελιώδης. Ζητά και χρειάζεται σταθερές, ανθρώπους αφοσιωμένους και πιστούς. Να συμμερίζονται ίδια ιδανικά και αξίες, να βλέπουν τον κόσμο με το ίδιο μάτι και να αγαπούν δυνατά.

Είναι ένα ζώδιο με οικογενειακές αρχές, αναζητά και επιδιώκει την οικογένεια σε όλες τις σχέσεις. Όχι απαραίτητα να κάνει ο ίδιος οικογένεια, όσο την θαλπωρή. Ένας Καρκίνος μπορεί να πληγωθεί ανεπανόρθωτα από μια απιστία. Δεν αντέχει την κοροϊδία, ούτε τον συναισθηματικό εμπαιγμό. Η απιστία για έναν Καρκίνο είναι προδοσία.

Η περίπτωση που ένας Καρκίνος θα απατήσει δεν είναι σπάνια. Είναι όμως προϊόν αδιαφορίας ή ματαίωσης. Αν αδιαφορήσει ο σύντροφος ενός Καρκίνου ή ακυρώσει ότι ζουν, τότε μπορεί να απατήσει. Ασφαλώς και δεν ανήκει στα άπιστα ζώδια αλλά δεν αντέχει την αμαύρωση, ούτε να στερείται τρυφερότητας. Θέλει να νοιώθει αγάπη συνεχώς. Βέβαια δεν θα αντέξει να είναι το τρίτο πρόσωπο μιας σχέσης, δεν μπορεί να μοιράζεται.

Ο Καρκίνος είναι βράχος, αλλά θέλει πάντα προσοχή και επιβράβευση.