Καλεσμένος σε βραδινή εκπομπή ο Χαράλαμπος Κοτσώνης αποκάλυψε μεγάλες αλήθειες.

Σε μία εξομολόγηση εκ βαθέων, ο πρώην παίκτης του MasterChef, που έγινε viral και ως ο… «εν κουλί», μίλησε για τη δύσκολη περίοδο που σπούδαζε μαγειρική και δεχόταν ανελέητο bullying. Οι περιγραφές του σοκάρουν καθώς λόγω της βίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές και να κάνει και ένα χειρουργείο.

«Νόμιζαν ότι είμαι άχρηστος»

«Ήμουν αρκετά πιο μικροκαμωμένος από τώρα. Και σε ύψος και σε κιλά και το χωριό που σπούδαζα είναι πολύ κλειστή κοινωνία και δύσκολα δέχονται κάποιον διαφορετικό. Νόμιζαν ότι είμαι άχρηστος και ότι η μαγειρική ήταν η τελευταία λύση», αναφέρει ο Χαράλαμπος Κοτσώνης.

«Με έβριζαν και θεωρούσαν ότι επειδή ήμουν μικροκαμωμένος είχαν κάποια επιρροή πάνω μου»

«Σαν άνθρωπος έχω τεράστιο πείσμα και τεράστια υπομονή. Την περίοδο του bullying σκεφτόμουν ότι επειδή είχα θυσιάσει δύο χρόνια για τη μαγειρική, δεν θα έφτανα στο σημείο να τα παρατήσω για τον οποιονδήποτε λόγο. Τον εκφοβισμό τον δεχόμουν από συμφοιτητές μου και μεγαλύτερους από εμένα. Με έβριζαν και θεωρούσαν ότι επειδή ήμουν μικροκαμωμένος είχαν κάποια επιρροή πάνω μου, είτε σωματική, είτε ψυχολογική» είπε με ειλικρίνεια ο Χαράλαμπος Κοτσώνης.

Δίπλα του, όπως είπε, είχε από την αρχή έναν από τους καθηγητές του που ήταν και μέντοράς του, ο οποίος πίστεψε σε εκείνον και στις δυνατότητές του.

Η περιπέτεια με την υγεία του

Όταν ο Χαράλαμπος Κοτσώνης  φοιτούσε στο δεύτερο έτος, δύο παιδιά του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν στην πλάτη, με αποτέλεσμα αυτό να του δημιουργήσει άγχος και συμπτώματα αγχώδων διαταραχών και έπειτα από τέσσερις μήνες χρειάστηκε να νοσηλευτεί, με συμπτώματα πνευμοθώρακα.

Στην πρώτη αυτή νοσηλεία, υπεβλήθη μάλιστα και σε χειρουργική επέμβαση, λίγο καιρό μετά όμως υποτροπίασε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί ξανά.

Η τραγική κατάληξη

Από εκείνα τα δύο περιστατικά, μίλησε ανοιχτά για τον εκφοβισμό που δεχόταν και οι γονείς του, αλλά και ο καθηγητής του ήταν δίπλα του. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν ξαναείχε νέα τους μέχρι που τελείωσε τη σχολή, ωστόσο πριν από δύο χρόνια έμαθε ότι ένας από τα παιδιά που συμμετείχε στον εκφοβισμό του αυτοκτόνησε.