Οι Millenials, γνωστοί και ως γενιά Υ (Generation Y), είναι όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1980 έως και τα μέσα του 1990 ή και τις αρχές του 2000. Αν και τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με την Blue Cross Shield Association (BCSA), ότι οι millenials επενδύουν πολύ περισσότερο στην υγεία και την ευεξία τους από τις μεγαλύτερες γενιές.

Οι δέκα ασθένειες

Ωστόσο, η Blue Cross Shield Association τονίζει ότι η υγεία τους θα μειώνεται σταδιακά όσο θα μεγαλώνουν. Η έρευνα αναφέρει ότι οι ακόλουθες δέκα παθήσεις είναι εκείνες που επηρεάζουν τους millenials περισσότερο:

1.Κατάθλιψη

2.Χρήση ουσιών

3.Εθισμός στο αλκοόλ

4.Υπέρταση

5.Υπερκινητικότητα

6.Ψυχολογικές διαταραχές

7.Νόσος του Crohn και ελκώδης κολίτιδα

8.Υψηλή χοληστερόλη

9.Ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα

10.Διαβήτης τύπου 2

«Ενώ οι δέκα αυτές ασθένειες δεν μας ξενίζουν, αυτό που μας προκαλεί έκπληξη είναι τα ποσοστά συχνότητας κάθε ασθένειας στους millenials, συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ, Vincent Nelson, αντιπρόεδρος ιατρικών υποθέσεων στο BCSA.

Η υγεία των millenials φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο από συμπεριφορικούς παρά φυσικούς παράγοντες, με συχνότερες ασθένειες την κατάθλιψη και την υπερκινητικότητα. Η Δρ. Deborah Serani, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Adelphi αναφέρει ότι αυτή η κατάταξη δεν την εκπλήσσει.

Γιατί επηρεάζεται η ψυχολογική τους υγεία;

Η Δρ. Deborah Serani πιστεύει συγκεκριμένα ότι οι ακόλουθες συνθήκες είναι υπεύθυνες για τις συγκεκριμένες ασθένειες στους millenials:

Οι millenials συμβάδισαν χρονολογικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας, περνώντας τα περισσότερά τους χρόνια μπροστά από μία οθόνη, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούν τα μάτια ή τις εκφράσεις του συνομιλητή τους και επομένως να μην εμβαθύνουν στο τι πραγματικά σημαίνουν αυτά. Αυτή η έλλειψη συνειδητοποίησης των άλλων, καθιστά δύσκολο για τους millenials να κατανοήσουν, ακόμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Παράλληλα η Serani αναφέρει ότι η έκρηξη του διαδικτύου δημιούργησε ένα εικοσιτετράωρο κύκλο ειδήσεων, που κατακλύζει τους millenials με ειδήσεις όλων των ειδών, με συχνότερες τις πιο τρομακτικές, όπως η τρομοκρατία ή οι φυσικές καταστροφές, με συνέπεια να αυξάνονται καθημερινά αισθήματα φόβου και απελπισίας.

Βοήθεια για τους millenials

Ο Δρ. Νέλσον τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους millenials όσο διατηρούν την αισιοδοξία τους και προσέχουν έμπρακτα την υγεία τους. Ταυτόχρονα τονίζει πως η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να λάβουν την σωστή διάγνωση και θεραπεία, αν προκύψει τελικά κάτι.