Δεν είναι μυστικό: Η σεξουαλική κορύφωση είναι πολύ πιο εύκολη για τους άνδρες. Τόσο πιο εύκολη, ώστε τα τελευταία χρόνια να γίνεται συχνά λόγος για το «οργασμικό κενό», δηλαδή το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν (και) σε αυτόν τον τομέα έναντι των γυναικών. Την ίδια στιγμή, μόλις το 10% των γυναικών δηλώνει ότι φτάνει με ευκολία σε οργασμό. Τι είναι όμως αυτό που εμποδίζει τη συντριπτική μας πλειοψηφία από το να απολαύσει το σεξ όσο περισσότερο μπορεί; Σε αντίθεση με τα στερεότυπα, το φύλο δεν είναι φύσει ανασταλτικός παράγοντας. Εντοπίζοντας τις αιτίες που σας σταματούν, θα καταφέρετε να κάνετε το κρεβάτι σας να γνωρίσει μέρες δόξας.

Δέκα λόγοι που δεν καταφέρνετε να φτάσετε σε οργασμό

Έχετε άγχος

Από τη στιγμή που τα ρούχα βγαίνουν, θα πρέπει να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο και οι σκέψεις σας. Είτε πρόκειται για ένα meeting στη δουλειά που δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που έπρεπε, είτε για την ακλόνητη πίστη σας πως η κυτταρίτιδά σας θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιου είδους παγκόσμιο ρεκόρ, σίγουρα δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να το αναλύσετε. Άλλωστε, σε έρευνα πάνω στο θέμα, οι μισές από τις γυναίκες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο ζήτημα του οργασμού ενοχοποίησαν για αυτό το αυξημένο στρες.

Είστε πολύ χαλαρή

Όχι, δεν αντιφάσκουμε. Σφίγγοντας τους κατάλληλους μυς (συγκεκριμένα εκείνους της πυέλου, αλλά και των ποδιών και των γλουτών σας) αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν παίρνετε τη βοήθεια που χρειάζεστε

Ίσως η λύση έρθει με τη μορφή μιας μικρής ποσότητας λιπαντικού. Ίσως πάλι αυτό που χρειάζεστε είναι κάποιο ερωτικό βοήθημα που να ερεθίζει τις κατάλληλες περιοχές ώστε να ενισχύσει την αίσθηση.

Ακολουθείτε λάθος… manual

Το πορνό είναι η πιο συνηθισμένη εισαγωγή μας στο θέμα σεξ. Ωστόσο, οι αισθησιακές ταινίες είναι πρώτα από όλα θέαμα. Αυτό που «γράφει» καλά στον φακό, δεν είναι απαραίτητο πως θα έχει και την επιθυμητή επίδραση στο σώμα σας. Το γρήγορο, σχεδόν επιθετικό σεξ ενδέχεται να είναι αυτό που χρειάζονται ορισμένες γυναίκες για να καταφέρουν να τελειώσουν, όμως οι περισσότερες έχουν ανάγκη από άλλου τύπου κινήσεις – ενδεχομένως πιο αργές και μαλακές, ενδεχομένως πιο… εξωτερικές. Άλλωστε, το κάθε σώμα είναι διαφορετικό.

Δεν προπονείστε

Ένας αθλητής δεν ξεκινά την πορεία του συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς. Είναι απολύτως αναγκαίο να εξερευνήσετε μόνη σας το σώμα σας, αν θέλετε να το δείτε να αγγίζει τα επίπεδα απόλαυσης που ονειρεύεστε. Μέσα από την αυτοϊκανοποίηση θα ανακαλύψετε τα σημεία που σας… ενθουσιάζουν περισσότερο, αλλά και θα αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας.

Δεν μιλάτε για αυτό

Μήπως ξέρετε τι χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε, αλλά περιμένετε ο σύντροφός σας να το καταλάβει μόνος του; Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά. Μέχρι η τεχνολογία να επιτρέψει κάτι τέτοιο, δοκιμάστε να μιλήσετε ανοιχτά για τις επιθυμίες σας. Αν το βρίσκετε πολύ δύσκολο, ίσως αρκεί να επιβραβεύσετε τη σωστή κίνηση με ένα επιφώνημα. Και πάντοτε μπορείτε απλώς να μετακινήσετε το χέρι του στο κατάλληλο σημείο. Το πιθανότερο είναι πως και σε εκείνον θα αρέσει.

Είστε πολύ ήσυχη

Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν πως το να κάνουν θόρυβο κατά τη διάρκεια του σεξ εντείνει την εμπειρία τους. Ίσως έχει να κάνει με την απελευθέρωση που αισθανόμαστε όταν δεν συγκρατούμε ένα επιφώνημα ικανοποίησης, ίσως είναι οι (στη συντριπτική πλειοψηφία) θετικές αντιδράσεις του συντρόφου μας που με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεται την ευχαρίστησή μας, ίσως είναι απλώς αυθυποβολή. Ποιος νοιάζεται; Το αποτέλεσμα μετράει!

Κάνετε καθιστική ζωή

Οι πολλές ώρες που περνάμε στην καρέκλα του γραφείου δεν κάνουν μόνο τους μυς των ποδιών μας να χαλαρώνουν: Επιδρούν με τον ίδιο τρόπο και σε εκείνους της πυέλου. Ο πυελικός πόνος που ενδέχεται να προκύψει ως αποτέλεσμα, σίγουρα δεν διευκολύνει την ικανότητά μας να προσεγγίσουμε τον οργασμό. Η άσκηση – γενικότερα, αλλά και ειδικότερα με τη μορφή των ασκήσεων κέγκελ – θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τους μυς της πυέλου σε φόρμα.

Λαμβάνετε κάποια αγωγή

Πολλά φάρμακα επιδρούν άμεσα στη σεξουαλικότητά μας, και μάλιστα με πολύ διαφορετικούς τρόπους μεταξύ τους. Κάποια καταστρέφουν τη λίμπιντό μας, άλλα μειώνουν τη φυσική λίπανση του σώματός μας κατά την ερωτική διέγερση. Επομένως, αν λαμβάνετε κάποια σταθερή αγωγή ελέγξτε το φυλλάδιο οδηγιών μέσα στο κουτί της και ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Δεν αφήνετε τον έλεγχο

Ο οργασμός απαιτεί να αφεθούμε απόλυτα στις αισθήσεις μας. Ωστόσο, αυτή η αίσθηση απώλειας ελέγχου δεν είναι ευχάριστη σε όλους – ακόμη και αν γίνεται για… καλό σκοπό. Προσπαθήστε να εστιάζετε στην αίσθηση του σώματός σας όσο περισσότερο μπορείτε, και να ακολουθείτε τα σήματα που σας στέλνει. Αν διαπιστώσετε πως παρά τις προσπάθειές σας αδυνατείτε να χαλαρώσετε αρκετά, ίσως αξίζει να το συζητήσετε με κάποιον ψυχοθεραπευτή ή σεξολόγο.