Με το ζωηρό ταμπεραμέντο της, τον συνδυασμό τρυφερότητας και δύναμης που διαθέτει, αλλά και τη ζεστή αισθαντική φωνή της η νεαρή σταρ δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει κοινό και κριτικούς.

Είτε ως νεαρή αριστοκράτισσα στη σειρά-φαινόμενο, είτε ως δυναμική Ελίζαμπεθ Μπένετ στο εναλλακτικό «Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι», αλλά και από τη θέση της γραμματέως του Γουίνστον Τσόρτσιλ στο «Η πιο σκοτεινή ώρα», η 30χρονη Βρετανίδα ξέρει να συγκρατεί το ενδιαφέρον με χαρακτήρες που φιλτράρονται διαρκώς από μια ερμηνευτική ποιότητα που της έχει χαρίσει ήδη τρία βραβεία.

Η Λίλι Κλόι Νινέτ Τόμσον γεννήθηκε στο Σάρεϊ της Αγγλίας τον Απρίλιο του 1989. Αποφοίτησε το 2010 από το Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο, ενώ το 2008, μετά τον θάνατο του πατέρα της Τζέιμς Τόμσον, άλλαξε το καλλιτεχνικό της όνομα προς τιμήν του σε Λίλι Τζέιμς.

Funny girl

«Είμαι αστεία μόνο άθελά μου, κι αυτό είναι το πρόβλημα! Θα ήθελα πολύ να κάνω περισσότερη κωμωδία, αλλά όποτε έχω προσπαθήσει να το κάνω σε μια ταινία νομίζω πως δεν είμαι τόσο αστεία».

Λατρεύω τη μόδα, αλλά…

«Δυσκολεύομαι να αποχωριστώ τα τζιν και τα φαρδιά πουλόβερ. Νιώθω υπέροχα μέσα σε αυτά».

Κάθε ρόλος ένα άρωμα

«Κάθε χαρακτήρα που υποδύομαι τον συνδέω με ένα άρωμα. Ειδικά όταν συμμετέχω σε σειρές. Κάθε φορά που επέστρεφα στα πλατό του “Downton Abbey” φορούσα το άρωμα της Lady Rose και… έμπαινα αμέσως στον ρόλο. Λατρεύω τα αρώματα και μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικές μυρωδιές. Επίσης μου αρέσει όταν κάποιος με ρωτά για το άρωμά μου».

Το πρόγραμμα περιποίησης

«Καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση… Τα τρία βήματα που ακολουθώ ευλαβικά πρωί και βράδυ. Φροντίζω όσο περισσότερο μπορώ την επιδερμίδα μου και ποτέ, μα ποτέ δεν κοιμάμαι βαμμένη. Θέλω να νιώθω το δέρμα μου να αναπνέει».

Ως έφηβη…

«Είχα έντονο πρόβλημα ακμής, το οποίο σίγουρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την αυτοπεποίθησή μου. Ισως γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα προσεκτική με το τι θα απλώσω στην επιδερμίδα μου».

Less is more

«Αυτό είναι το μότο μου για το καθημερινό μακιγιάζ. Χρησιμοποιώ μόνο ενυδατική κρέμα και μάσκαρα».

Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς

«Μου την έδωσε ένας σκηνοθέτης. Ημουν 13 ετών… Μου είχε πει να μη βγάλω ποτέ τα φρύδια μου γιατί ήταν πολύ λεπτά. Τον άκουσα! Τώρα τα φρύδια μου δείχνουν πιο φυσικά και το πρόσωπό μου έχει… σχήμα».

Οι περισσότεροι δεν ξέρουν…

«Οτι είμαι καστανή. Εγινα ξανθιά για την πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά και έκτοτε οι περισσότεροι σκηνοθέτες με προτιμούν με ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Δυστυχώς, αυτά την πληρώνουν, και συχνά πυκνά τα κόβω για να τα διατηρώ υγιή».

Το μότο μου…

«Οταν οι άνθρωποι νιώθουν όμορφα, δείχνουν όμορφοι».

Σαν φοιτήτρια…

«Μελετούσα σκληρά – ειδικά την περίοδο των εξετάσεων – γιατί δεν μπορούσα να αντέξω ότι δεν θα είμαι η καλύτερη».

Προτιμώ τη γυμναστική το πρωί…

«Για να ξεμπερδεύω όσο το δυνατόν γρηγορότερα!».

Η μητέρα μου…

«Βρίσκει υπέροχο ό,τι κι αν κάνω. Αυτή είναι η άνευ όρων αγάπη, το πολυτιμότερο πράγμα που μπορεί κάποιος να έχει».

Είμαι κυνική…

«Αλλά ένα κομμάτι του εαυτού μου πιστεύει στην αγάπη και στα παραμύθια».