Το σεξ χωρίς δεσμεύσεις, είναι κάτι που χαρακτηρίζει σήμερα την ερωτική ζωή πολλών ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Πλέον κάποιος ή κάποια μπορεί να γνωρίσει ανθρώπους που ψάχνουν για περιστασιακό σεξ, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω διαφόρων εφαρμογών γνωριμιών, τα λεγόμενα dating apps όπως το Tinder, τα οποία βοηθούν τους ανθρώπους που απλά ψάχνουν για σεξ και τίποτα παραπάνω.

Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν το σεξ χωρίς δεσμεύσεις άκρως ελκυστικό, καθώς περνάς καλά, εκπληρώνεις τις σωματικές σου ανάγκες, δεν χρειάζεται να ξαναδείς τον άλλον, εκτός αν το θέλετε και οι δύο, και φυσικά ξυπνάς μόνος σου και χαρούμενος το επόμενο πρωί, χωρίς να χρειαστεί να σκεφτείς να πεις κάτι στην κοπέλα που περάσατε το προηγούμενο βράδυ μαζί.

Είναι καθαρή διασκέδαση, και δεν συνεπάγεται καμιά δέσμευση αλλά και ψέμματα, εφόσον βέβαια το άλλο άτομο δεν δεθεί μαζί σου συναισθηματικά, καθώς τότε ξεκινάνε τα προβλήματα. Είναι σαν κάνεις αποφάσισες να κάνεις μια βόλτα στο τρενάκι του Λούνα Παρκ, αλλά πάντα πρέπει να θυμάσαι ότι η βόλτα αυτή ενέχει κίνδυνους, όπως το να σε πιάσει ναυτία.

Αν λοιπόν είσαι αποφασισμένος να κάνεις αυτή την βόλτα, θα πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένους κανόνες:

Η σωστή επιλογή

Το πόσο πετυχημένο μπορεί να είναι το περιστασιακό σεξ έχει να κάνει καθαρά με την/τον παρτενέρ σου.

Έτσι θα πρέπει να αποφύγεις να καλέσεις μια.έναν πρώην γιατί μπορεί να γίνει λίγο άβολο, μια στενή/ό σου συνεργάτη γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην δουλειά σου, ή μια γυναίκα ή άνδρα που τρέφει αισθήματα για σένα, καθώς θα μπει εύκολα στο κρεβάτι σου αλλά μετά δεν θα βγαίνει.

Επίσης θα πρέπει να αποφύγεις κάποια που είναι ψυχικά ασταθής, καθώς όσο σέξι και να είναι, είναι μια «βόμβα» που μπορεί να σκάσει στα χέρια σου.

Οι καλοί λογαριασμοί

Αφού επέλεξες παρτενέρ, πριν προχωρήσεις θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις την θέση σου, δηλαδή ότι σου αρέσει και ότι θα ήθελες να συνευρεθείς μαζί του/της ερωτικά χωρίς καμιά δέσμευση.

Αν είσαι ξεκάθαρος/η από την αρχή, να δεις ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Σε περίπτωση που συμφωνήσετε θα πρέπει να θέσετε ορισμένους κανόνες, όπως τα μέτρα προφύλαξης, πόσο συχνά θα βλέπετε ο ένας τον άλλο και φυσικά σε ποιες δραστηριότητες θα συμμετάσχετε.

Φτωχός πλην τίμιος

Η τιμιότητα είναι μεγάλο προσόν για έναν άνθρωπο και είναι κάτι που όλοι εκτιμούν.

Το να είσαι τίμιος, σημαίνει ότι μπορεί να χάσεις μερικές ευκαιρίες, ωστόσο θα κερδίσεις πόντους για καλή συμπεριφορά και φυσικά κανένας και καμία δεν θα θελήσει να σε εκδικηθεί.

Έτσι, μην πεις ψέμματα, μην χρησιμοποιήσεις εκφράσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν και μην δώσεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις.

Αυτές οι λεπτομέρειες

Εκτός από τα λόγια, μεγάλη σημασία έχουν και οι πράξεις σου.

Η συμπεριφορά σου θα πρέπει να είναι τέτοια που να διασφαλίζει ότι οι προθέσεις σου είναι σαφείς.

Έτσι, μην γνωρίσεις την οικογένεια του/της, μην πάτε μαζί διακοπές, μην επικοινωνείτε πολύ συχνά ή με υπερβολικά προσωπικό τρόπο, μην κάνετε ρομαντικές δραστηριότητες.

Βασικά, μην κάνεις τίποτα που θα έκανε κάποιος που θα ήταν ο σύντροφος της/του.

Ευγένεια πάνω από όλα

Το περιστασιακό σεξ δεν αποτελεί δικαιολογία για να συμπεριφέρεσαι σαν μ@λ@κ@$ ή μ@λ@κισμ€νη.

Αν βγείτε ραντεβού είναι απαραίτητο να τον/την κάνεις να νιώσει ότι τον/την σέβεσαι και ότι είναι ασφαλής.

Μην είσαι αγενής, μην «σπάσεις» τυχόν κανόνες που θέσατε, μην τον/ την διώξεις από το σπίτι σου αφού πήρες ότι ήθελες ή μην φύγεις σαν κλέφτης από το σπίτι του/της στη μέση της νύχτας.

Safety first

Και με αυτό εννοούμε ότι επειδή πρόκειται να κάνεις σεξ με μια άγνωστο/η, θα πρέπει και οι δύο σας να είστε ανοιχτοί στο να συζητήσετε για θέματα που έχουν να κάνουν με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Για παράδειγμα μπορείς να τον/την ρωτήσεις πότε έκανε εξετάσεις τελευταία φορά, αν έχει συγχρόνως και άλλους ερωτικούς συντρόφους, αν χρησιμοποιεί και άλλες μεθόδους αντισύλληψης, και γενικότερα για θέματα υγείας.

Δεν είναι κακό και σίγουρα και ο/η παρτενέρ σου μπορεί να σου κάνει τις ίδιες ερωτήσεις.

Τα σημάδια του τέλους

Το σεξ χωρίς δεσμεύσεις σίγουρα είναι διασκεδαστικό, ωστόσο δεν διαρκεί για πάντα.

Η σπίθα μπορεί να σβήσει ή το ένα άτομο να ξεκινήσει να ερωτεύεται, οπότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται περίπλοκα.

Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια ότι έφτασε η ώρα να σταματήσετε να βλέπεστε και στη συνέχεια, επέστρεψε στον πρώτο κανόνα και ξεκίνα ξανά.