Άντε και διπλή του χρόνου είναι μία κλασική ευχή που ακούς σε γάμους ή και γενέθλια. Και όχι, δεν αναφέρονται στα κιλά σου αλλά στο να βρεις γρήγορα το ταίρι που θα γίνει σύζυγός σου. Αυτή η ευχή δεν είναι απαραίτητα κακή, ούτε θα πρέπει να υπάρξει υπογεννητικότητα επειδή δεν επιθυμούν κάποιες γυναίκες τη μητρότητα και τα στέφανα.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει λόγος αυτό να είναι ευχή ή αυτοσκοπός και να είναι το μόνο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν βλέπουμε μία γυναίκα άνω των 25.

Θετικά και αρνητικά

Είναι κακό να είσαι single; Είναι φιλοσοφία ζωής ή απλά είναι φάσεις που μπαίνουν ενδιάμεσα των σημαντικών σχέσεων της ζωής μας; Και γιατί είναι κακό να είσαι σε σχέση αν περνάς καλά και έχεις βρει ένα χριστιανό να συνεννοείσαι; Η αλήθεια είναι (και δεν την μάθατε εδώ) ότι και οι δύο καταστάσεις έχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή δηλαδή. Το θέμα είναι πού γέρνει η δική σου ζυγαριά, πώς περνάς καλύτερα στην εκάστοτε φάση της ζωής σου και αν είσαι σε θέση να διακρίνεις αυτά που σου συμβαίνουν χωρίς να γίνεσαι αυστηρή με τον εαυτό σου.

Single και θετικά

Δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Φλερτάρεις χωρίς ενοχές για το πώς θα ένιωθε ο Μπάμπης αν σε έβλεπε από μια μεριά. Γλεντάς τη ζωή σε μπαρ και πάρτι χωρίς να πρέπει να συνοδεύεσαι και να είσαι λίγο κάπως στη συμπεριφορά σου.

Δεν μπλέκεις σε ερωτικούς καυγάδες που προκαλεί η ζήλια και ενίοτε ο παραλογισμός (σου και του). Έχεις χρόνο για τα χόμπι σου και για να σκεφτείς τι θέλεις, πώς το θέλεις και γιατί το θέλεις. Α, και τι δεν θέλεις. Περνάς τέλεια με τους φίλους σου, τη δουλειά σου, το Νέτφλιξ και όλα αυτά που σε χαλαρώνουν χωρίς να σε ζορίζουν πολύ.

Single και αρνητικά

Το χειμώνα κάνει κρύο και ο σκύλος σου δεν καλύπτει όλο το σώμα για να κοιμηθείς ζεστά. Δεν έχεις συχνό σεξ, την ώρα που το θέλεις. Αν είσαι άθλια στη μαγειρική, δεν έχεις κάποιον να σου φτιάξει μία μερακλίδικη χοιρινή μπριζόλα να συνοδεύσεις τη μπίρα σου. Αν όλοι οι φίλοι σου είναι ζευγαρωμένοι, νιώθεις λίγη μοναξιά και σαν την Ασπασία από την Ντόλτσε Βίτα.

Τα υπέρ της σχέσης

Έχεις κάποιον να του γκρινιάζεις όλη μέρα. Νιώθεις πιο σημαντικός γιατί κάποιος σε αντέχει. Κάνεις σεξ. Όχι απαραίτητα καλό, αλλά κάνεις. Σε περιμένει κάποιος στο σπίτι το βράδυ. Η μαμά σου δεν σε πρήζει για το πότε θα παντρευτείς. Αν μη τι άλλο, κάποιος ξεστραβώθηκε για να είναι μαζί σου.

Τα κατά της σχέσης

Περιορίζεις από μόνη σου τον εαυτό σου και το πώς θα φέρεσαι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποφέρεις αλλά να μην είσαι και σίγουρη. Κάνεις στην άκρη τους φίλους σου και μετά δεν ξέρεις αν θα είναι εκεί για εσένα (όταν χωρίσεις). Υπάρχει ο κίνδυνος των άκρων.

Είτε να είσαι αυτοκόλλητη με τον άλλο είτε να υπάρχει αδιαφορία και η σχέση να είναι ελλιπής. Μοιράζεις συμβουλές στους singles λες και έχεις βρει το αντίδοτο στο θάνατο. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται και ταλαιπωρείς έναν άλλον άνθρωπο