Προφανώς και το άγχος είναι μία κατάσταση που θα βιώσουν όλες και όλοι μας. Αυτό δε συνεπάγεται όμως ότι κάποια ζώδια δε θα το βιώσουν ακόμη πιο έντονα. Είναι τα ζώδια που έχουν μία τάση να αγχώνονται πιο εύκολα, πιο συχνά και πιο έντονα.
Πρέπει να μάθουν ωστόσο να διαχειρίζονται το στρες διαφορετικά θα έχουν μακροπρόθεσμα αρκετές συνέπειες. Τέτοιες μπορεί να είναι ψυχοσωματικές και συμπεριφορικές.

Ιχθύς

Είναι ευαίσθητος αρκετά άρα και ευάλωτος σε πολλά εξωτερικά ερεθίσματα. Δε μπορεί να ηρεμήσει εύκολα όταν έχει άγχος γιατί πανικοβάλλεται πολύ έντονα. Παθαίνει επίσης πιο συχνα κρίσεις πανικού σε σχέση με άλλα ζώδια.

Ο Ιχθύς δε μπορεί να δεχθεί ότι μία κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να αγχώνεται ακόμη περισσότερο. Αυτό τον κάνει να βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με τον εαυτό του και αυτά που θέλει να κάνει ο ίδιος.

Αιγόκερως

Το ζώδιο αυτό λειτουργεί πάρα πολύ με κουτάκια και πολλές φορές με λογική. Είναι αρκετά κυνικό αλλά όταν αγχώνεται γίνεται άλλος άνθρωπος. Δεν έχει την υπομονή να το συζητήσει καν. Δε θέλει να μιλήσει σε κανέναν και στην ουσία «παραδίνεται» στον πανικό.

Επειδή θέλει η ζωή του να είναι όσο πιο επιτυχημένη γίνεται, αγχώνεται περισσότερο όταν δεν κάνει στην πράξη αυτούς τους στόχους. Σε κατάσταση άγχους, θέλει να είναι μόνος του και να μη μιλάει σε κανέναν γιατί εκνευρίζεται παράλληλα.

Λέων

Είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του με αποτέλεσμα να τον πιέζει και πάρα πολύ. Αυτή η πίεση που επιβάλλει στον εαυτό του είναι αρκετή για να εσωτερικεύσει το άγχος και το στρες πολλών εβδομάδων και μηνών με αποτέλεσμα να έχει αρκετά ψυχοσωματικά.

Ο Λέων δε μπορεί να δεχθεί ότι θα πρέπει να ηρεμήσει ειδικά αν του το πούνε με ύφος τάχα ανωτερότητας. Εκεί εκνευρίζεται ενώ παράλληλα γίνεται και απαξιωτικός. Δε μπορεί να δεχθεί σε εγωιστικό επίπεδο ότι τον καταβάλλει το άγχος.