Τσακωμοί πάντα συνέβαιναν και θα συμβαίνουν στις σχέσεις. Το θέμα είναι πότε αυτοί παύουν να συμβαίνουν και πότε αυτοί αντικαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία που έχει η σχέση σας. Τι συμβαίνει και τσακώνεστε συνέχεια; Πώς να το ξεπεράσετε;

Διαφορετικοί χαρακτήρες
Συνήθως όταν οι χαρακτήρες είναι ίδιοι τα δύο άτομα πλήττουν αρκετά. Όταν από την άλλοι έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες τότε επέρχονται οι «συγκρούσεις». Οι περιστασιακοί τσακωμοί είναι αναπόφευκτοι σε μία σχέση. Το ζήτημα είναι πότε ο καυγάς ξεπερνά τα όρια και γίνεται «τοξικός» για εσάς, τον /την σύντροφό σας και κατ’ επέκταση τη σχέση σας.

Αν αυτοί οι καυγάδες είναι για θέματα πολιτικά, ιδεολογικά, φιλοσοφικά κλπ είναι αρκετά πιθανόν τότε να είστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι και γενικά. Πρέπει να αποδεχτείτε τη διαφορετικότητά σας αυτή για να μπορέσετε να πάτε παρακάτω στο επόμενο στάδιο.

Πρέπει επίσης να αποδεχτείτε ότι δε θα περάσει περίοδος ετών που δε θα έχετε τσακωθεί έστω μία φορά.

Τι να κάνετε
Πρέπει να καταλάβετε ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν είναι εχθρός σας. Σίγουρα, όλοι ξεσπάμε στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, ακριβώς επειδή είμαστε πεπεισμένοι, ότι θα μας κατανοήσουν και θα μας συγχωρήσουν. Έχετε αναρωτηθεί όμως, τι θα συμβεί αν μία μέρα πουν «φτάνει, ως εδώ»; Ξέρετε πότε θα το πούνε αυτό και πώς θα νιώσετε εσείς;

Κάντε μία αυτοκριτική και αναρωτηθείτε γιατί τσακώνεστε. Μήπως αναζητάτε να ξεσπάσετε ή ψάχνετε για αντίποινα; Αν τα σχόλιά σας ξέρετε, ότι θα πληγώνουν τον/την άλλον/η, καλό θα ήταν να πάρετε μία βαθιά ανάσα και να το ξανασκεφτείτε.

Εξάλλου, γνωρίζετε ότι τα περισσότερα πράγματα που λέγονται σε έναν τσακωμό, τα μετανιώνετε σύντομα. Ωστόσο, ο /η σύντροφός σας τα έχει ήδη αποτυπώσει στο μυαλό του/της.

Να ζητάτε συγγνώμη όταν έχετε άδικο και να σκέφτεστε ότι στην περίπτωση που ξαναπροκύψει τσακωμός, πρέπει να είστε πιο ήρεμοι. Αν σας συνδέει ο τσακωμός καλό θα ήταν να αναλογιστείτε τη σχέση από τη βάση της και ενδεχομένως να αναθεωρήσετε αρκετά πράγματα, ακόμη και την ίδια τη σχέση.