Η σχέση είναι κάτι πολύ ωραίο. Είναι μία κατάσταση στην οποία μοιράζεσαι συναισθήματα. Νιώθεις ξεχωριστή και πιο όμορφα με ό,τι βιώνεις γιατί όλα μοιάζουν έτσι κι αλλιώς πιο όμορφα. Τι γίνεται όμως όταν γίνει μία σχέση και μετά από λίγο καιρό χωρίσεις;

Ενθουσιασμός

Μία είναι η απάντηση στο ερώτημα. Ενθουσιασμός! Γιατί όταν νιώσεις αυτό το συναίσθημα νιώθεις μία απίστευτη σιγουριά για όλα. Δε σκέφτεσαι και δεν υπολογίζεις και άλλες παραμέτρους σχετικές με την αντικειμενική καταγραφή της αλήθειας. Όπως ας πούμε δε μπορείς να δεις τα αρνητικά στοιχεία του άλλου.

Όταν λοιπόν τα δεις τότε τρομάζεις και δε μπορείς να πιστέψεις ότι το άλλο άτομο είναι αυτό. Γιατί μέσα από τον ενθουσιασμό τον έβαλες στο μυαλό σου ως κάτι το ιδανικό. Κι όμως δεν είναι έτσι. Πάντα οφείλεις στον εαυτό σου πρώτα από όλα να βλέπεις τα πράγματα όπως αυτά είναι.

Ένταση

Συνήθως ο πολύς ενθουσιασμός συνοδεύεται και από πολύ έντονα συναισθήματα. Πάθος, πολύ καλό σεξ, επικοινωνία και έπειτα αρχίζουν τα αρνητικά. Επειδή και οι δύο έχετε όλα αυτά τα τέλεια χαρακτηριστικά, αρχίζετε και έχετε άλλες απαιτήσεις.

Έπειτα ζηλεύετε. Απογοητεύεστε και εκεί έρχεται και το δράμα. Είναι πραγματικά ένα σωρό συναισθήματα που δε μπορείτε να τα έχετε τακτοποιημένα και νιώθετε ότι σας παρασύσουν. Ο έρωτας που είναι έντονος επηρεάζεται αρνητικά από την ένταση αυτή. Η τόση ένταση σημαίνει λιγότερη λογική και ρεαλισμός.

Με τη σειρά τους αυτά συνεπάγονται μία εντελώς άλλη πραγματικότητα. Όταν θα βλέπεις την αλήθεια κάπου κάπου, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι περισσότερο και έτσι να αντοδράς πιο παθιασμένα.

Οι τσακωμοί έπειτα κουράζουν το ζευγάρι και έτσι έρχεται ο χωρισμός. Εκτός από την περίπτωση που συνειδητοποιήσατε ότι μπήκατε από πολύ νωρίς στη σχέση, όλα τα άλλα είναι συχνά χαρακτηριστικά.

Να έχετε πάντα υπομονή και να ενθουσιάζεστε μέχρι ένα σημείο. Μη χάνετε επαφή με την πραγματικότητα που βιώνετε.