Στις παρακάτω γραμμές συναντάμε κινηματογραφικές ταινίες, όπου οι ηθοποιοί δεν υποδύονται, αλλά γυρίζουν 100% αληθινές ερωτικές σκηνές.

Ορισμένες από αυτές έχουν ισχυρή καλλιτεχνική δύναμη, ορισμένες έχουν γυριστεί επίτηδες για για να δημιουργήσουν σκάνδαλο, ενώ άλλες γυρίστηκαν σχεδόν αυθόρμητα με τους πρωταγωνιστές να παίρνουν φωτιά μπροστά από την κάμερα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να σταματήσεις να τις κοιτάς.

Εμείς, διαλέξαμε δέκα από τις πιο πολυσυζητημένες και σας τις παρουσιάζουμε σε ένα φλογερό αφιέρωμα.

1. Don’t Look Now (1973)

Το Don’t Look Now έχει μία πολύ έντονη και πολύ αληθινή σκηνή σεξ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ταινίας, της Τζούλι Κρίστι και του Ντόναλντ Σάδερλαντ. Η επίμαχη σκηνή σκηνή, στιγματίστηκε ως αμφιλεγόμενη καθώς περιλάμβανε στοματικό σεξ σε γυναίκα που μάλλον δεν ήταν προσποιητή.

Πολλοί είναι αυτοί που μέχρι σήμερα υποστηρίζουν πως η σκηνή σεξ μεταξύ Σάδερλαντ και Κρίστι, είναι όχι μόνο μία από τις κορυφαίες ερωτικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου, αλλά και απόλυτα αυθεντική.

2. Shortbus (2006)

Στην ταινία του 2006 που υπογράφει σκηνοθετικά o John Cameron Mitchell, ζευγάρια της Νέας Υόρκης -gay, straight, bi- πειραματίζονται με το sex, στην μάλλον πιο ξεχωριστή ταινία οργίων που έχεις δει ποτέ.

3. Nymphomaniac: Volume I (2013)

Το «Nymphomaniac» είναι μία ευρωπαϊκή δραματική ταινία του 2013, χωρισμένη σε δύο μέρη, σε σκηνοθεσία και σενάριο του «αιρετικού» Λαρς Φον Τρίερ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν διάσημα ονόματα του αμερικανικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου όπως οι Σαρλότ Γκανσμπούρ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στέισι Μάρτιν, Σάια ΛαΜπαφ, Κρίστιαν Σλάτερ, Τζέιμι Μπελ, Ούμα Θέρμαν και Γουίλεμ Νταφόε.

Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στις δραματικές και δυσάρεστες ιστορίες μιας νυμφομανούς, από τα παιδικά της χρόνια έως και τα ενήλικα της χρόνια.

Όταν ο ηθοποιός Σάια ΛαΜπαφ έκλεισε το ρόλο του στην ταινία ως το αντικείμενο πόθου της Στέισι Μάρτιν, φήμες διαδόθηκαν σχετικά με τις επιδόσεις τους για την ταινία.

Ο Λαρς Φον Τρίερ είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι η ταινία του θα περιέχει σκηνές αληθινού σεξ, προσέγγιση που αρχικά βρήκε τον ΛαΜπαφ, σύμφωνο. Ωστόσο στην πρεμιέρα της ταινίας, αποκαλύφθηκε ότι οι σκηνές σεξ μεταξύ ΛαΜπαφ και Μάρτιν, είχαν γυριστεί από επαγγελματίες ηθοποιούς ερωτικών ταινιών. Τα πρόσωπα των ΛαΜπαφ και Μάρτιν προστέθηκαν με τη βοήθεια CGI.

4. The Brown Bunny (2003)

Το The Brown Bunny ήταν η ανεξάρτητη παραγωγή, που έβαλε φωτιά στο Φεστιβάλ Καννών το 2003 και έκανε το όνομα της Κλόι Σεβινί, να ακουστεί παντού.

Είναι επίσης η ταινία στην οποία έκανε στοματικό σεξ στον συμπρωταγωνιστή και σκηνοθέτη της, Vincent Gallo.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν καχύποπτοι για την αυθεντικότητα της επίμαχης σκηνής στην ταινία, ωστόσο η ίδια η Κλόι Σεβινί παραδέχθηκε ότι η σκηνή στοματικού σεξ είναι 100% αληθινή.

5. Antichrist (2009)

Ακόμα μια ταινία του Λαρς Φον Τρίερ. Ο «Αντίχριστος» με πρωταγωνιστές τα «γκανιάν» του Τρίερ, Γουίλεμ Νταφόε και Σαρλότ Γκενσμπούργκ, αγωνίζονται να συνεχίσουν τη ζωή τους ως ζευγάρι μετά τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού τους.

Η ταινία δίνει στην έννοια της διαστροφής μια εντελώς νέα διάσταση, και είναι γεμάτη από βίαιες σεξ μεταξύ Νταφόε και Γκενσμπούργκ.

Και ενώ κατά τα λεγόμενα χρησιμοποίησαν αντικαταστάτες ηθοποιούς γι’ αυτό, το σεξ είναι σίγουρα πραγματικό.

Η ταινία αν και ο ορισμός της αμφιλεγόμενης ταινίας χάρισε στην Γκενσμπούργκ το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών το 2009.

6. Love (2015)

Ακόμα μία ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, αυτή τη φορά το 2015. Το Love περιλαμβάνει πολλές αυθεντικές σκηνές σεξ, μεταξύ των οποίων ένα τρίο κι ένα όργιο.

Η ταινία του σκηνοθέτη Γκασπάρ Νοέ, διηγείται τη δυσλειτουργική σχέση ενός ζευγαριού, μέσα από μία σειρά flash back.

O σκηνοθέτης της ταινίας μάλιστα, δοκίμασε τη «χημεία» μεταξύ των πρωταγωνιστών του, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, κάτι που μάλλον έχει λογική αν αναλογιστεί κανείς πως οι σκηνές σεξ στην ταινία είναι απόλυτα αληθινές.

7. Καλιγούλας (1979)

Ο Καλιγούλας είναι Αμερικανικό-Ιταλική ερωτική – δραματική – ιστορική ταινία του 1979, σε σκηνοθεσία Τίντο Μπρας, με επιπλέον σκηνές γυρισμένες από τον Μπομπ Γκουτσιόνε και τον Τζιανκάρλο Λούι.

Το σενάριο έγραψε ο Γκορ Βιντάλ και η ταινία συγχρηματοδοτήθηκε από το περιοδικό Penthouse.

Η ταινία κυκλοφόρησε σε αρκετές εκδόσεις, σε πολλές από τις οποίες κόπηκαν οι αληθινές ερωτικές σκηνές, ενώ αντιμετώπισε βαρύτατες κριτικές.

Τόσο ο Πήτερ Ο’ Τουλ όσο και ο Μάλκομ Μακ Ντάουελ εξέφρασαν τη μετάνοια τους για τη συμμετοχή τους στην ταινία.

8. Intimacy (2001)

Το Intimacy είναι μία βρετανική ταινία του 2001 με θέμα έναν άνδρα που ερωτεύεται τη γυναίκα με την οποία συναντώνται κάθε Τετάρτη μόνο για σεξ – στη συνέχεια συνειδητοποιεί ότι είναι παντρεμένη και δεν σχεδιάζει να αφήσει το σύζυγο της.

Από τα πρώτα μόλις λεπτά, η ταινία σοκάρει με σκηνές που δεν αφήνουν αμφιβολία για το αν είναι προσποιητές ή αληθινές.

Αν και κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, οι κριτικές που έλαβε ήταν μέτριες.

9. Lie with Me (2005)

Το Lie with Me είναι ένα δράμα του 2005, όπου μια σέξι και προκλητική γυναίκα προσπαθεί να καλύψει τις συναισθηματικές της ανάγκες μέσα από περιστασιακό σεξ. Σ’ αυτή της την αναζήτηση δεν έχει κανένα φραγμό.

Μια νύχτα συναντά τον Ντέιβιντ. Τον ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και πιστεύει ότι κι εκείνος θα την αγαπήσει το ίδιο. Όμως, ο Ντέιβιντ είναι απόμακρος, απορροφημένος στα δικά του προβλήματα, δεν ενδιαφέρεται για τίποτα περισσότερο καθώς πιστεύει ότι ξέρει τα κορίτσια του είδους της.

Οι ερωτικές σκηνές μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών ήταν αληθινές.

10. The Idiots (1998)

O Λαρς Φον Τρίερ σκηνοθετεί αγόρια και κορίτσια που αφήνουν στην άκρη τις αστικές τους ευγένειες και γυρνούν στη φύση, με σκοπό να ελευθερώσουν τον πιο «ηλίθιο» εαυτό τους.

Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλές σκηνές με όργια και μπόλικο -αληθινό- σεξ.

Γράψτε το σχόλιο σας