Το σεξ με κάποιον που αγαπάς είναι εντελώς ξεχωριστό και διαφορετικό σαν εμπειρία σε σχέση με το σεξ της «μιας βραδιάς». Η διαφορά αφορά στο γεγονός ότι έχει συναίσθημα, διάρκεια στο μέλλον και προοπτική.

Είναι τι αρέσει στον καθένα

Προφανώς κανείς δε μπορεί να απαντήσει απόλυτα για το ποια εκδοχή σεξ είναι η πιο ελκυστική καθόσον ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και θέλει διαφορετικά πράγματα. Αν είναι κάποιος σε φάση που δε θέλει δεσμεύσεις, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνει σχέση για να έχει τη δυνατότητα να κάνει σεξ.

Συναίσθημα ή απάθεια;

Αντικειμενικά, το σεξ με συναίσθημα έχει κάποιες προοπτικές που η «ξεπέτα» δεν έχει. Ξέρεις ότι θα ξυπνήσεις δίπλα στον άλλον, ότι μετά από αυτό θα περάσετε χρόνο μαζί, ότι εν ολίγοις ο άλλος σε υπολογίζει στη ζωή του και δε σε θέλει μόνο για κάτι το προσωρινό. Το να ξέρεις ότι έχετε προοπτικές, ότι κάνετε σεξ και όχι έρωτα, είναι εντελώς διαφορετιό από ένα απαθές ηδονικό κρεβάτι.

Το σεξ με συναίσθημα

Το σεξ που γίνεται μεταξύ δύο ανθρώπων που αγαπιούνται, έχει άλλη προσέγγιση συνήθως. Περισσότερη άνεση θα νιώσεις με τον σύντροφό σου, παρά με έναν άγνωστο που συνάντησες λίγες ώρες πριν.

Ο σύντροφός σου ξέρει ποια είναι τα «κουμπιά σου» καλύτερα από τον καθένα. Το να έχεις κάποιον να λατρεύει το κορμί σου συνέχεια και όχι μόνο για ένα βράδυ, αποτελεί το υπέρτατο κοπλιμέντο.

Δεν είσαι αρεστή για λίγες ώρες, αλλά είσαι αρεστή με διάρκεια και προοπτική. Το σεξ άλλωστε με συναίσθημα, είναι κυρίως εγκεφαλικό. Αυτό συνεπάγεται ότι σε περισσότερους οργασμούς θα έρθεις με κάποιον που είναι σταθερά ο σύντροφός σου παρά με έναν άγνωστο. Δεν είναι πάντα έτσι αλλά τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει.

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι να κάνει ο καθένας σεξ μόνο όταν είναι σε σχέση, αλλά να κάνει και σεξ έξω από αυτό το πλαίσιο. Οι εποχές αλλάζουν και ο καθένας έχει την αυτοδιάθεση να κάνει αυτό που θέλει ακόμη και χωρίς δεσμεύσεις.