Η Έρρικα Μπρόγιερ έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο τα ξημερώματα της Κυριακής (5/1) σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά της, αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας.

Η κόρη της Έρρικας Μπρόγιερ, Σάντρα Βουτσά μιλώντας για τον θάνατο της μητέρας της, τόνισε ότι αυτό που την παρηγορεί είναι πως έφυγε από τη ζωή χωρίς να πονάει.

«Αυτό που θυμάμαι από τη μητέρα μου πάρα πολύ έντονα ως παιδί είναι ότι ήμασταν συνέχεια μαζί. Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι δεν πόνεσε καθόλου, οι τελευταίες της μέρες, που βέβαια δεν ξέραμε ότι είναι τελευταίες, ήταν με πολύ γέλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντρα Βουτσά.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο «αντίο» στην Έρρικα Μπρόγιερ θα πουν φίλοι και συγγενείς, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στο κοιμητήριο Ζωγράφου στη 1 το μεσημέρι.

Η κόρη της, Σάντρα Βουτσά, παρακαλεί αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού ή στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Η μάχη με τον καρκίνο

Η Έρρικα Μπρόγιερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Εδώ και ένα μήνα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα» στην οποία εμφανιζόταν ως guest.

Ο παραγωγός ενημέρωσε τους συντελεστές αλλά και το κοινό ότι η Μπρόγιερ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και θα απουσίαζε κάποιο διάστημα από την παράσταση.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε η ηθοποιός και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα.

Το τελευταίο διάστημα η Έρρικα Μπρόγιερ νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, την αδερφή της Μαργαρίτα και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Μια ζωή μέσα στα φώτα

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή.

Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), η Έρρικα όμως όπως και η αδερφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για να κάνουν καριέρα.

Οι δυο τους ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961, ενώ ένα χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου. Οι δύο αδερφές ήταν το πιο λαμπρό δίδυμο εκείνης της εποχής. Ένα δυνατό καλλιτεχνικό ντουέτο και δύο από τις όμορφες γυναίκες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου.

Η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε το 1965 τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο απέκτησαν και μία κόρη, την Σάντρα.

Μετά το διαζύγιο της με τον Κώστα Βουτσά η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε τον Γιάννη Μαρινάκη, έναν δημόσιο υπάλληλο που δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο του θεάματος. Ο δεύτερος σύζυγος της έφυγε από τη ζωή.