Από τη μία ο υπερευαίσθητος και ρομαντικός Καρκίνος. Από την άλλη ο θαρραλέος Λέων με την περηφάνια και την αλαζονεία του. Μεταξύ τους όλα σίγουρα θα είναι έντονα και με πολύ πάθος. Το δράμα δε θα απουσιάζει και από τις δύο πλευρές.

Αλληλεπίδραση

Σίγουρα στον ερωτικό τομέα τα πάνε περίφημα λόγω του ότι έχουν τα αντίθετα στοιχεία. Ο Καρκίνος είναι νερό και ο Λέων είναι φωτιά. Έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο που επιθυμεί να μοιραστεί με τον/την σύντροφο.

Παράλληλα ο Λέων παρά το ότι μπορεί να είναι περισσότερο εγωιστής από τον Καρκίνο διαθέτει πολύ πάθος που θέλει να βάζει μέσα στις σχέσεις του. Το πάθος αυτό θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα ο Καρκίνος και μπορεί να γίνει η σπίθα που θα κάνει το συναίσθημα σ’ αυτή τη σχέση να φουντώσει. Φυσικά όλο αυτό το πάθος του Λέοντα θα κάνει τον Καρκίνο να πάθει πιθανόν συναισθηματική εξάρτηση.

Τι τους έλκει μεταξύ τους;

Ο Καρκίνος νιώθει ασφάλεια βλέποντας την ηγετική προσωπικότητα του Λεόντα. Προκειμένου ο Λέοντας να ερωτευτεί πρέπει να κρίνει πως ο/η άλλος/η αξίζει την αγάπη του και είναι αρκετά επιτυχημένος/η για να σταθεί δίπλα του.

Για να επιλέξει έναν Καρκίνο ο Λέοντας, αυτός πρέπει να είναι τουλάχιστον επιτυχημένος επαγγελματικά και αρκετά όμορφος και έξυπνος. Αν ο Καρκίνος έχει νικήσει την εσωστρέφειά του και έχει αντλήσει την ψυχική του δύναμη για να επιτύχει τις φιλοδοξίες του θα μπορέσει να κάνει τον Λέοντα να τον ερωτευτεί.

Αντίθεση

Η όλη αντίθεση μεταξύ αυτών των ζωδίων κάνει και τους δύο από τη μία να περνάνε τέλεια και από την άλλη να έχουν τσακωμούς. Το πάθος του Λέοντα και το δράμα του Καρκίνου δημιουργούν ένα σύνολο σαν από ταινία βρετανικού δράματος ή σαπουνόπερα.  Πάντως με καλή θέληση και οι δύο θα τα πάνε περίφημα. Αρκεί ο Λέων να μειώσει τον υπέρμετρο εγωισμό του και ο Καρκίνος το δράμα και τη ζήλια του.