Το σεξ είναι απαραίτητο για έναν μεγάλο αριθμό λόγων. Πέραν του γεγονότος ότι δημιουργεί ωραία αίσθηση, στην ουσία βελτιώνει και την ποιότητα της σχέσης που έχει ένα ζευγάρι. Ας δούμε μερικούς λόγους που επιβεβαιώνουν όλα αυτά.

Είναι αγχολυτικό

Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε δοκιμάσει τα αποσυμφορητικά υποκατάστατα του άγχους: βαθιά αναπνοή, μασάζ, ζεστά λουτρά και ακόμα πιο ζεστή γιόγκα. Αλλά γιατί να μην προσθέσετε σεξ στο μίγμα;

«Το σεξ απελευθερώνει ωκυτοκίνη στην κυκλοφορία του αίματος, που προάγει τη χαλάρωση και την ανακούφιση του στρες», λέει ο Francis. «Η ωκυτοκίνη καταπολεμά επίσης την κορτιζόλη, την κύρια ορμόνη του στρες», λέει ο Schewitz.

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το σεξ είναι παρόμοιο με το φαγητό στην ικανότητά του να μειώσει την ένταση με την τόνωση του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Το σώμα σας απελευθερώνει ωκυτοκίνη μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα επαφής δέρματος με δέρμα, οπότε κάθε είδους φυσική επαφή είναι ευεργετική.

Ενώ η μείωση του στρες είναι επωφελής και για τα δύο μέρη ξεχωριστά, είναι ευεργετική και για τη σχέση ως σύνολο. «Ακόμα κι αν το άγχος δεν είναι συγκεκριμένο για τη σχέση, μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά αισθάνεστε σε αυτό», λέει ο Francis.

Αυξάνει την εμπιστοσύνη

«Οι περισσότεροι από εμάς έχουν κάποιο βαθμό ανασφάλειας, είτε πρόκειται για κάτι για το φυσικό μας σώμα είτε για κάτι τέτοιο. Αλλά η επικύρωση από κάποιον που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης» συμπληρώνει ο Francis.

«Όσο περισσότερο έχουμε ντοπαμίνη, τόσο περισσότερο νιώθουμε καλά και νιώθουμε καλά για τον εαυτό μας», λέει η Courtney Cleman.

Αυτό είναι το κλειδί, επειδή η εικόνα του εαυτού σας έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ικανοποίηση. Μια ανασκόπηση του 2012 σχετικά με το θέμα διαπίστωσε ότι «τα θέματα σωματικής εικόνας μπορούν να επηρεάσουν όλους τους τομείς της σεξουαλικής λειτουργίας», από την επιθυμία για διέγερση ακόμα και την ικανοποίηση.