Το χαρακτηριστικό του Παρθένου είναι ότι αγχώνεται πάρα πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να μη μπορεί κάποιες φορές να οργανώσει τη σκέψη του. Αυτό από την άλλη έχει ως αποτέλεσμα να τα υπερ-αναλύει όλα και να φτάνει σε ελάχιστα συμπεράσματα, όπου ο κύκλος του άγχους επαναλαμβάνεται καθώς δεν κάνει συλλογισμούς που να έχουν συνοχή.

Συνεχείς σκέψεις

Είναι αρκετά σύνηθες για τον Παρθένο από την ώρα που ξυπνά μέχρι και την ώρα που κοιμάται, να κάνει σκέψεις για την καθημερινότητά του. Θα ξεκινήσει με σκέψεις σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει μέσα στη μέρα σχετικά με τη δουλειά, τα αισθηματικά, τα οικονομικά κλπ.

Καταλήγει στο τέλος της μέρας να μην κοιμάται εύκολα διότι δε μπορεί λόγω των πολλών σκέψεων που του έρχονται στο μυαλό. Έχει την τάση να κυνηγάει την οργάνωση και αυτό τον κάνει να νιώθει ακόμη περισσότερο άγχος.

Κυνικότητα

Όλος αυτός ο όγκος σκέψεων, οδηγεί σε συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς. Δηλαδή θα δώσει πιο κυνικές απαντήσεις ενώ μπορεί να μην ήθελε να δώσει απάντηση χωρίς συναίσθημα. Θα απαντήσει ίσως πιο κυριολεκτικά ενώ και πάλι ήθελε να κάνει κάποια «μεταφορά».

Όταν έχει τόσα πράγματα μέσα στις σκέψεις του, δε μπορεί εύκολα να χαλαρώσει. Προτιμά να πει ο ίδιος τι νιώθει παρά να τον ρωτάνε οι υπόλοιποι, γιατί τότε θα πρέπει πάλι να οργανώσει τη σκέψη του.

Πώς να ηρεμήσει;

Καλό θα ήταν να αποδεχτείτε ότι είναι στη φύση σας να υπεραναλύετε τα πάντα. Όμως όταν πηγαίνετε για ύπνο, ή μόλις ξυπνάτε δε θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει και αλλού χρόνος μέσα στη μέρα για να κάνετε αυτήν την ανάλυση;

Το θέμα είναι ότι αγχώνεστε επειδή πιέζεστε να προσαρμόσετε τις σκέψεις σας στο παρόν, μπορείτε να προγραμματίσετε τον χρόνο που έχετε, στον οποίον θα πείτε ότι θα κάτσετε να ηρεμήσετε, να κάνετε ένα πλάνο, ένα σχεδιάγραμμα κλπ. Όλα γίνονται όταν υπάρχει το σωστό πρόγραμμα.