Ο Αιγόκερως έχει ως βασικότερο χαρακτηριστικό του τον κυνισμό και τον ρεαλισμό. Του αρέσει να λέει αυτό που πιστεύει και δε μαζεύει τα λόγια του όταν πιστεύει κάτι συγκεκριμένο. Το ζήτημα με τον Αιγόκερω είναι ότι λόγω αυτής της αμεσότητας που έχει μπορεί να παρεξηγηθεί.

Ερωτική κατάκτηση

Για να τον προσεγγίσεις ερωτικά, κάνε τον να γελάσει με κάποιο αστείο. Προτιμά τα αγγλοσαξονικά και τα σαρκαστικά ανέκδοτα. Οι Αιγόκεροι τείνουν να είναι μελαγχολικοί απασχολημένει στις σκέψεις τους και όποιος καταφέρει να τους απομακρύνει από τη θλίψη, είναι ευπρόσδεκτος στη ζωή τους.

Να ξέρετε ότι δεν ανοίγονται εύκολα για τα συναισθηματικά τους θέματα. Δεν τους ενοχλεί όμως να ακούν για τα δικά σας. Όταν ένας Αιγόκερως αισθανθεί ασφάλεια, ίσως να αφεθεί λίγο και να εκφράσει πιο ελεύθερα τις ανάγκες του. Συζητήστε για σοβαρά θέματα, για πράγματα που είναι σημαντικά και αποφύγετε εκκεντρικότητες, είναι πολύ συμβατικά άτομα και δεν τους αρέσουν θέματα που σοκάρουν.

Τους αρέσει να ταιριάζουν πρώτα από όλα στο επικοινωνιακό κομμάτι με τους άλλους. Επιθυμούν να συζητάνε για πράγματα που έχουν πρακτική εφαρμογή. Θέλουν όταν τους πάτε έξω για μια ρομαντική βραδιά, να τους προσφέρετε ποιότητα. Μην αργοπορήσετε ποτέ όμως.

Είναι πολύ ακριβείς στην ώρα τους και τους αρέσει να ζουν με πρόγραμμα. Δε θέλουν να περιμένουν, γιατί δείχνει ανευθυνότητα. Να είσαστε υπομονετικοί με τους Αιγόκερους, κάτω από αυτό το υπεροπτικό και αδιάφορο παρουσιαστικό βρίσκεται ένας ευαίσθητος άνθρωπος.

Σεξ και συναίσθημα

Μπορεί να δείχνει ότι θέλει μόνο σεξ, ότι δεν τον νοιάζει που θα φύγεις σα να μην προχωρήσατε ποτέ ερωτικά, αλλά μέσα του η ευαισθησία που έχει θα τον κάνει να νιώθει θλίψη. Είναι ευαίσθητο ζώδιο αλλά σε αντίθεση με τον Καρκίνο, τον Σκορπιό, τον Ιχθύ και τον Ταύρο, το κρύβει πιο καλά από όλους.

Μπορεί να κρύψει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου, γιατί θα θέλει εσύ πρώτιστα να του πεις τι νιώθεις. Αν θες να τον έχεις για σύντροφο, πες τι νιώθεις για αυτόν.