ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τι να σου πω για τον Καρκίνο; Ότι μετά από έναν χωρισμό η ανασφάλεια που έτσι κι’ αλλιώς την έχει χτυπάει κόκκινο; Ότι δεν θέλει να ξαναπληγωθεί και αποφεύγει τις σχέσεις λες και είναι όλες ίδιες; Ότι η ευαισθησία του τον κάνει να γίνεται θύμα όταν το πρώην ταίρι του θυμίζει τις όμορφες στιγμές της σχέσης και αντί ν’ ανοίξει γι’ αλλού φτερά, πέφτει στην ίδια λούμπα; Μάλιστα! Ο Καρκίνος, όσο και αν είναι πληγωμένος από έναν χωρισμό, είναι πιο επιρρεπής σε επανασύνδεση παρά σε νέα σχέση. Υπάρχουν βλέπεις και οι ευαίσθητες χορδές, που όποτε δονούνται αυτός συγκινείται. Εμ, ήθελες τα κι’ έπαθες τα!

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες δεν κρατούν τις παλιές τους αγάπες μόνο σαν ανάμνηση. Τις έχουν και μέσα στη ζωή τους. Το γεγονός ότι μια σχέση τους τελειώνει δεν σημαίνει ότι θα αποστερήσουν από τις απαρηγόρητες «πρώην» τουλάχιστον αυτή την τελευταία χαρά: Να τις αφήσουν να υπάρχουν κάπου εκεί στη βασιλική αυλή και να ελπίζουν, ίσως… Εντάξει, εσείς πάλι μπορεί να μη χαίρεστε καθόλου με όλα αυτά τα άτομα που περιφέρονται στη ζωή του αγαπημένου σας Λέοντα, αλλά το να αντιπαρατεθείτε δυναμικά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Συγκρατηθείτε και προσποιηθείτε ότι δεν τρέχει τίποτα -αν δεν θέλετε να ανοίξει την πόρτα του κλουβιού και να τρέξει ελεύθερος στη σαβάνα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι θεωρούν τις ερωτικές εμπειρίες του παρελθόντος σαν ένα πολύτιμο υλικό για ανάλυση. Το έχουν αρχειοθετήσει στα ντουλαπάκια του μυαλού τους και κατά καιρούς το βγάζουν, φάκελο-φάκελο με τη σειρά, για να το επεξεργαστούν. Αν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτή την ανάλυση, χωρίς όμως κακόβουλα σχόλια και τάση να υποτιμάτε πρόσωπα και καταστάσεις, θα κερδίσετε πολλούς πόντους στην εκτίμησή τους. Σας επιτρέπεται να ζηλεύετε και ελαφρώς, χωρίς όμως να κατεβάζετε το επίπεδο της συζήτησης. Άλλωστε δεν έχετε να φοβηθείτε τις αγάπες τους που μπήκαν στο αρχείο. Απλώς, για να μη σας …πρήζουν, βάζετέ τους χρονόμετρο: πενήντα λεπτά την εβδομάδα, όσο διαρκεί μια συνεδρία ψυχανάλυσης…