Η Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη, κατά κόσμον Τζένιφερ Άνιστον, γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1969 στο Σέρμαν Οκς της Καλιφόρνια των Η.Π.Α από τον έλληνα ηθοποιό Γιάννη Αναστασάκη, που κατάγεται από τα Χανιά, και την επίσης ηθοποιό Νάνσυ Ντόου που έχει ιρλανδική και σκοτσέζικη καταγωγή. Νονός της ήταν ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής, Τέλι Σαβάλας.

Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν εννιά ετών και απέκτησε έναν ετεροθαλή αδερφό από την πλευρά της μητέρας της και έναν από την πλευρά του πατέρα της. Με τη μητέρα της, η οποία πέθανε το 2016, είχε μια ιδιαίτερα κακή σχέση, ενώ έχει τεράστια αδυναμία στον πατέρα της.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική από μικρή ηλικία και η αναγνωρισιμότητά της εκτοξεύτηκε χάρη στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια» (1994-2004). Ο ρόλος της Ρέιτσελ Γκριν έγραψε εποχή στην ιστορία της τηλεόρασης, καθιερώνοντας την Άνιστον ως μία από τις πιο περιζήτητες και ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στον κόσμο, με την αμοιβή της για κάθε επεισόδιο να φτάνει το 1.000.000 δολάρια.

Την επιτυχία της εξαργύρωσε στη συνέχεια με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες Θεός για μία Εβδομάδα, Τα Χαλάσαμε, Απλώς δεν σε Γουστάρει, Αφεντικά για Σκότωμα, Οικογένεια Μίλερ, Cake και Murder Mystery. Πρόσφατα, επέστρεψε δυναμικά στην τηλεόραση, σε θέση παραγωγού και πρωταγωνίστριας, με τη σειρά The Morning Show.

Το 2000 παντρεύτηκε τον Μπραντ Πιτ και ο γάμος τους έληξε πέντε χρόνια μετά, με την είδηση του χωρισμού τους να κάνει τον γύρο του κόσμου και τα δημοσιεύματα να κατονομάζουν την Αντζελίνα Τζολί ως την αιτία του διαζυγίου τους. Το 2015 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Τζάστιν Θερού αλλά ο γάμος τους δεν άντεξε περισσότερο από 2 χρόνια.

Για την ομορφιά

«Θα έλεγα ότι ομορφιά σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου και αυτό που σου έχει δοθεί. Αυτό είναι το μόνο σώμα που έχουμε, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το με το τι τρώμε και να προσέχουμε το δέρμα μας.»

Τα μυστικά της για νεανικό δέρμα

«Νερό, ύπνος και αντηλιακή κρέμα.»

Η αγαπημένη της skincare συνήθεια

«Η απολέπιση προσώπου. Κάνω 3 φορές την εβδομάδα peeling για να καθαρίσω πραγματικά το δέρμα μου.»

Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που έχει λάβει

 

«Η αισθητικός μου με έχει συμβουλεύσει να γεμίζω ένα μπολ με παγωμένο νερό και να βουτάω το πρόσωπό μου 25 φορές. Είναι ένα κλασικό tip για να τονώσεις άμεσα το δέρμα σου.»

Για το μακιγιάζ

«Καθώς μεγαλώνω όλα τείνουν να γίνονται πιο απλά. Βάφομαι λιγότερο και προτιμώ το φυσικό μακιγιάζ. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που δοκιμάζω να κάνω κάτι διαφορετικό στο μακιγιάζ ή τα μαλλιά μου, τα πράγματα περιπλέκονται.»

Το μεγαλύτερο λάθος ομορφιάς που έχει κάνει

 

«Το πόση ώρα έκανα ηλιοθεραπεία χωρίς να φοράω αντηλιακό. Όταν ήμουν νεότερη άπλωνα παντού πάνω μου baby oil και καθόμουν στον ήλιο. Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν, απλά ήθελα να μαυρίσω και κατέληγα να καίγομαι. Ακόμη θέλω να δείχνω μαυρισμένη, αλλά επιλέγω να εφαρμόζω bronzers και αυτομαυριστικά σπρέι.»

Για τη διατροφή της

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

«Απλά τρώω πολλά φρούτα και λαχανικά και αποφεύγω τις κατεψυγμένες τροφές και το αλάτι. Επίσης επιλέγω άπαχη πρωτεΐνη και απέχω από το αλκοόλ.»

Για τη γυμναστική που επιλέγει

 

«Το μποξ είναι το μόνο είδος γυμναστικής που συνεχίζω να κάνω τακτικά εδώ και χρόνια, πέραν της γιόγκα. Υπάρχει κάτι στην πνευματική πλευρά του μποξ που με ενθουσιάζει. Για να κάνεις τις ασκήσεις πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει, δεν κάθεσαι απλώς σε ένα ποδήλατο.»

Για το πέρασμα του χρόνου

«Εύχομαι να μπορούσαμε να αλλάξουμε την αρνητική αντίληψή μας για το γήρας, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε καλοί με το δέρμα μας, απλά να το περιποιούμαστε.»

Για την καριέρα της

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

«Μου πήρε χρόνο και πολλή δουλειά για να φτάσω εδώ που είμαι. Έχω αποτύχει, έχω επιτύχει και έχω ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Αλλά έχω μείνει στα πράγματα. Είμαι ακόμα εδώ.»

Για τον σεξισμό

 

«Η αντικειμενικοποίηση και ο έλεγχος στον οποίο υποβάλλουμε τις γυναίκες είναι κάτι παράλογο και ανησυχητικό. Ο τρόπος που απεικονίζομαι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι απλά μια αντανάκλαση του πώς βλέπουμε και απεικονίζουμε τις γυναίκες γενικά, αξιολογώντας τις βάσει κάποιων παραμορφωμένων προδιαγραφών ομορφιάς.»

Για τις κακές σχέσεις με τη μητέρα της

«Η μητέρα μου ήταν πολύ επικριτική απέναντί μου, επειδή εκείνη ήταν μοντέλο, όμορφη, λαμπερή κι εγώ δεν ήμουν το παιδί-μοντέλο που ήθελε. Ξέρω ότι μου έλεγε αυτά τα πράγματα επειδή με αγαπούσε πραγματικά. Δεν προσπαθούσε να είναι σκύλα και δε γνώριζε ότι έτσι μου δημιουργούσε κάποια βαθιά τραύματα για την επούλωση των οποίων ξόδεψα πολλά χρήματα σε ψυχανάλυση. Χρησιμοποιώ τη στάση της απέναντί μου ως παράδειγμα προς αποφυγή.»

Για την απόκτηση οικογένειας

 

«Το τεράστιο ποσό των πόρων που δαπανώνται από τον Τύπο σε μια προσπάθεια απλά να αποκαλυφθεί αν είμαι έγκυος επισημαίνει τη διαιώνιση της αντίληψης ότι οι γυναίκες είναι ανολοκλήρωτες, ανεπιτυχείς ή δυσαρεστημένες αν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά. Είμαστε ολοκληρωμένες με ή χωρίς έναν σύντροφο, με ή χωρίς ένα παιδί. Δε χρειάζεται να παντρευτούμε ή να γίνουμε μητέρες να είμαστε πλήρεις. Εμείς οι ίδιες καθορίζουμε το τι σημαίνει ευτυχία για εμάς.»