Είσαι σε μία δύσκολη φάση. Είναι κατανοητό. Δε σημαίνει όμως το γεγονός πως κάνεις διάφορες αφαιρετικές φοβικές εικόνες και σκέψεις, ότι όλες αυτές ή πολλές ή έστω κάποιες από αυτές, θα γίνουν πραγματικότητα.

Χώρισες και τώρα τι;

Πάντως όχι το χάος και το τίποτα. Το ότι χώρισες είναι μια διαδικασία που θα σου μάθει πάρα πολλά πράγματα. Συνειδητοποιείς ότι το να αγαπήσεις τη μοναξιά σου είναι στην ουσία το καλύτερο που έχεις να κάνεις.

Το να μην εξαρτάσαι συναισθηματικά από κάποιον για να περνάς όμορφα είναι το κλειδί που οδηγεί στην ευτυχία και μάλιστα στη σταθερής μορφής ευτυχία. Το να βγαίνεις για έναν καφέ με τον εαυτό σου και να κάνεις βόλτες εκεί ακριβώς που θέλεις γιατί έτσι ακριβώς το θέλεις είναι από μόνο του ελευθερία.

Συνειδητοποίησε πόσο είχες περιορίσει η ίδια τον εαυτό σου σε κάτι μη υπαρκτό. Είχες πείσει εσένα ότι δε θα περνάς καλά μόνη σου, ότι έχεις ανάγκη από τον σύντροφό σου για βόλτες και καλοπέραση. Φυσικά και περνάγατε καλά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χωρίς τον σύντροφό σου δε θα κάνεις τα ίδια ή και περισσότερα πράγματα.

Επιπλέον πρέπει να καταλάβεις ότι το να μάθεις τον εαυτό σου μέσα από τη μοναξιά σου, θα σε κάνει ακόμη πιο «σκληρή» ως άνθρωπο και δε θα είσαι συνέχεια στη φάση που η διάθεσή σου εξαρτάται από τον άλλον.

Μόνη για πάντα

Όπως είναι λογικό, χρήσιμο και απαραίτητο να είσαι μόνη για κάποια διαστήματα της ζωής σου, μικρά η μεγάλα, το ίδιο ισχύει και για το θέμα της συντροφικότητας. Ο άνθρωπος είναι φύσει κοινωνικό ον με αποτέλεσμα, να έχει ανάγκη από τη συντροφικότητα και αυτό είναι εντάξει από μόνο του.

Δε θα είσαι όμως για πάντα μόνη. Είναι ελάχιστες έως υπερ-ελάχιστες να μη γνωριστείς με κάποιον κάπου κάποτε ακόμη και τυχαία. Απλά τότε θα είσαι πιο έτοιμη. Θα έχεις ήδη αγαπήσει αρκετά τον εαυτό σου και θα μπορείς να προσφέρεις πολλά περισσότερα στον μελλοντικό σου σύντροφο.