Κάποια χαρακτηριστικά δεν είναι τόσο εμφανή σε κάθε ζώδιο

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ένας υπερβολικά παθιασμένος και περιποιητικός εραστής. Επειδή είναι γνωστός για την επιθετικότητα και την ανταγωνιστικότητά του, η αγάπη και η ευγένεια του Κριού μένουν συχνά στη σκιά. Όμως όταν αγαπάει, αγαπάει με όλο του το «είναι» και θα προσφέρει γιγάντιες ποσότητες ενέργειας στον/στην σύντροφό του.

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτό που συχνά εκλαμβάνεται ως υλισμός σε έναν Ταύρο, είναι η ικανότητά του να βλέπει την ομορφιά σε απτά πράγματα. Συχνά δεν μπορεί καν να εκτιμήσει ένα φαινομενικά ακριβό και όμορφο δώρο, αν δεν υπάρχει πραγματική προσοχή και καλή διάθεση πίσω από αυτό, εξαιτίας της βαθιά συναισθηματικής του φύσης. Στην πραγματικότητα, ένα δώρο που προέρχεται από τις λάθος προθέσεις, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να τον απωθήσει εντελώς .

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένας Δίδυμος τείνει να έχει πολλές παρέες και φίλους, όχι απαραίτητα επειδή του αρέσει να «χρησιμοποιεί» τους ανθρώπους ή επειδή έχει ανάγκη από διαρκή προσοχή, αλλά επειδή μπορεί πιο εύκολα από άλλους ανθρώπους να διακρίνει τις πολύτιμες και διαφορετικές αξίες στους άλλους. Είναι πολύ πιθανό να διατηρεί τις επαφές του με εντελώς διαφορετικούς κοινωνικούς κύκλους, επειδή τις βλέπει ως ευκαιρία για να μάθει να γεμίζει τα κενά που βλέπει στον εαυτό του. Με άλλα λόγια, διδάσκεται από την κοινωνικότητά του, προκειμένου να βελτιώσει τα κακώς κείμενα του εαυτού του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος διαθέτει ένα αδέξιο και χαριτωμένο χιούμορ, εκφρασμένο με τόση φυσικότητα, που τα μάτια του λάμπουν όταν κάποιος λέει κάτι που θα του φανεί αστείο. Έχει μια αξιαγάπητη και καθησυχαστική προσωπικότητα και είναι το πρόσωπο που θα σε κοιτάξει με κατανόηση και θα σου πει να συνεχίσεις, αν κάποιος σε διακόψει στη μέση μιας κουβέντας.

ΛΕΩΝ

Το Λιοντάρι συνήθως έχει μεγάλη αυτοεπίγνωση. Είναι ο τύπος που διαθέτει το ταλέντο να φέρνει τον εαυτό του στο προσκήνιο, είναι βαθειά αφοσιωμένος στα πρόσωπα που αγαπά, έχει γρήγορες και ψύχραιμες αντιδράσεις. Ένας ώριμος Λέων όμως, έχει και την ικανότητα να αναγνωρίζει τις πλευρές του εαυτού του που είναι ξεχωριστές ή ενδεχομένως ενοχλούν τους άλλους. Με άλλα λόγια, ίσως να μη χρειάζεται να του πείτε ότι θυμώνει εύκολα ή μιλάει πολύ δυνατά – το πιο πιθανό είναι ότι το ξέρει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ένας Παρθένος, όταν ενθουσιάζεται, το εννοεί πραγματικά και το κάνει με τον πιο καλόκαρδο και μερικές φορές ασυνήθιστο τρόπο. Έχει την ικανότητα να βλέπει στους ανθρώπους τις πιο δυσδιάκριτες λεπτομέρειες, αφού η παρατηρητικότητα είναι η δεύτερη φύση του. Αυτό το ζώδιο-κριτής δεν προσέχει μόνο κάθε τι που πάει άσχημα – προσέχει επίσης τι πάει καλά, και θα σου το πει.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός ξέρει πραγματικά πώς να σε παρηγορήσει μετά από μια δυσκολία, αν και συνήθως τα ζώδια του νερού είναι εκείνα που παίρνουν τα εύσημα για τη συμπονετική τους φύση. Έχει ένα φυσικό ταλέντο να θυμάται τι χρειάζεται κάθε πρόσωπο που αγαπά για να είναι ευχαριστημένο. Έτσι, στις κακές στιγμές σου, θα σε ενθαρρύνει, θα σε βγάλει έξω, θα σε συμβουλέψει και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διώξει μακριά τα δάκρυα και τη στενοχώρια σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν τη δημιουργικότητα του Σκορπιού εξαιτίας της μυστηριώδους και μυστικής φύσης του. Δυναμικός, συναισθηματικός και φυσικά υδάτινη φύση, είναι εξαιρετικά ικανός στο να αφιερωθεί στην τέχνη, τη μουσική κ.λπ. Έχει μια μοναδική διεισδυτική ματιά, ιδιαίτερα στα πιο σκοτεινά και απαγορευμένα θέματα, τα οποία μπορεί να αναδείξει με την καλλιτεχνική του ματιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας Τοξότης μπορεί, αν θέλει, να σου πει ψέματα, αλλά δεν το κάνει. Αν νοιάζεται για σένα, θα μείνει κοντά σου, όμως παράλληλα, αν του το ζητήσεις, θα κάνει ένα βήμα πίσω, προκειμένου να σε βοηθήσει με την ειλικρίνειά του να βρεις την εσωτερική σου αλήθεια και το δρόμο σου. Όσο γελοίο ή παράλογο κι αν δείχνει κάτι, ποτέ δεν είναι τόσο μεγάλο ή προκλητικό για τον Τοξότη, αν το τελικό αποτέλεσμα καταλήγει στην αλήθεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Αιγόκερως μπορεί να είναι ένα πολύ κοινωνικό ζώδιο. Παρατηρητικός και βαθιά σκεπτικιστής, συχνά καταλαβαίνει πως λειτουργούν οι άνθρωποι και μπορεί εύκολα να εργαστεί ή να συμμετέχει σε συζητήσεις με διαφορετικά είδη ανθρώπων. Δεν είναι μόνο ένα άλογο κούρσας στη δουλειά του, αλλά μπορούν επίσης να τον ενδιαφέρουν και οι κοινωνικοί στόχοι. Ίσως να γνωρίζεις κοινωνικούς Αιγόκερους ή άλλους πιο μοναχικούς, αλλά στην πιο καλή του εκδοχή αυτό το ζώδιο μπορεί να κατανέμει την ενεργητικότητά του με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κάνεις chat με έναν Υδροχόο, του λες καληνύχτα και μετά διαπιστώνει ότι είσαι ακόμα συνδεμένος/η; Κανένα πρόβλημα! Μήπως του είπες ότι θέλεις ένα διάλειμμα για τον εαυτό σου; Το πιο πιθανό είναι ότι θα σε καταλάβει και δεν θα σε κρίνει για αυτό. Ξέρει ότι και ο ίδιος, προκειμένου να ανανεωθεί ή να αναζωογονηθεί, χρειάζεται χρόνο. Γι’ αυτόν το λόγο ένας ώριμος Υδροχόος είναι πρόθυμος να μην ανακατευτεί στα δικά σου και να σε αφήσει στην ησυχία σου, αν του ζητήσεις χώρο και χρόνο για σένα.

ΙΧΘΥΕΣ

Η ευαισθησία ενός Ιχθύ και η τάση του να βλέπει το καλύτερο στους άλλους, του προσφέρει μια αίσθηση παιδικής αθωότητας. Οι Ιχθύες είναι κατεξοχήν άτομα φροντίδας, και αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί δένονται τόσο εύκολα και είναι τόσο καλοί με τα παιδιά. Σε αντίθεση με τις παιδιάστικες τάσεις του Κριού, ο Ιχθύς εκπέμπει μια πιο τρυφερή, πιο φαντασιακή προοπτική που μας κρατάει σε επαφή με τα όνειρα, την αθωότητα και τη δημιουργικότητα του παιδιού που όλοι έχουμε μέσα μας.