Όσο όμορφο πράγμα και αν είναι μια σχέση που στηρίζεται στην αγάπη και στον αλληλοσεβασμό, οι περισσότεροι άνθρωποι περνάμε περιόδους που προτιμάμε τη μοναξιά μας. Άλλωστε, αν δεν περάσουμε κάποιο χρόνο ως singles, το πιθανότερο είναι πως δεν θα διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα και τη συνειδητοποίηση που απαιτείται για να μπορέσουμε να συνδεθούμε πραγματικά με έναν άλλο άνθρωπο. Και φυσικά, η σχέση δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Η απουσία ενός σταθερού ερωτικού συντρόφου μάς επιτρέπει να εστιάσουμε στους επαγγελματικούς μας στόχους, να απολαύσουμε περισσότερο χρόνο με τους φίλους μας, αλλά και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να «ακούσουμε» τις ανάγκες μας. Επομένως, έχετε κάνει μια καλή επιλογή! Αυτό που μένει τώρα, είναι να βεβαιωθείτε πως την εκμεταλλεύεστε σωστά.

Βρείτε το γιατί

Αν μέχρι σήμερα βγαίνατε από μία σχέση για να μπείτε αμέσως στην επόμενη (ή φροντίζατε και να… αλληλεπικαλύπτονται για λίγο), η μετάβαση σε μια καθημερινότητα χωρίς ερωτικό σύντροφο δεν θα σας είναι εύκολη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Επίσης, θα πρέπει να ορίσετε τι σημαίνει για εσάς το να είστε single. Για παράδειγμα, ίσως επιθυμείτε να βρεθείτε εντελώς εκτός ερωτικού… στίβου ή ίσως ο ορισμός σας χωράει τις καθαρά σεξουαλικές σχέσεις. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει φυσικά να είστε ξεκάθαρη και απέναντι στους άλλους!

Ενημερώστε τις φίλες σας

Ίσως δεν έχετε ανάγκη από την επιβεβαίωση ή την υποστήριξή τους, όμως είναι σημαντικό να μην κρύψετε την επιλογή σας από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ζούμε σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τις σχέσεις ως προϋπόθεση ευτυχίας, επομένως η πολύμηνη απουσία συντρόφου ίσως προκαλέσει την ανησυχία τους. Και σίγουρα σε αυτή τη φάση της ζωής σας δεν έχετε ανάγκη από διαρκή… προξενιά!

Προετοιμαστείτε για ερωτήσεις

Τα οικογενειακά τραπέζια ενδέχεται να γίνουν πιο ενοχλητικά από ό,τι συνήθως. Είτε γίνεται χάριν κουτσομπολιού, είτε από πραγματική αγωνία, είναι πιθανό να βρεθείτε αντιμέτωπη με ατέλειωτες ερωτήσεις γύρω από το ζήτημα «σχέση». Η καλύτερη λύση είναι να ενημερώσετε αποκλειστικά εκείνους που έχουν σημασία, και να αντιμετωπίσετε τους υπόλοιπους με όπλο το χιούμορ. Έτσι δεν θα χρειαστεί να δώσετε και αχρείαστες εξηγήσεις.

Δώστε του να καταλάβει

Ακόμη και αν επιλέξατε να μείνετε μόνη επειδή είστε αποφασισμένη να δώσετε το 100% σας στη δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να χάσετε ευκαιρίες για διασκέδαση. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να φανείτε αυθόρμητη, αφού δεν έχετε κάποιον να σας περιμένει στο σπίτι! Κάντε εκδρομές, ξενυχτήστε, γνωρίστε νέους ανθρώπους και γενικά μην θέτετε στον εαυτό σας ανούσιους περιορισμούς.

Μην το κάνετε ευαγγέλιο

Ναι, σίγουρα υπάρχουν λόγοι που επιλέξατε να μείνετε single, και σίγουρα θα σας κάνει καλό. Όμως μετά από κάποιους μήνες ίσως διαπιστώσετε ότι έχει αρχίσει να σας λείπει ο έρωτας. Ή ίσως γνωρίσετε έναν άνθρωπο με τον οποίο αξίζει να δοκιμάσετε μια καινούργια σχέση. Αν το να είστε μόνη σας μετατραπεί σε «εμμονή» ίσως χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε κάτι πολύ όμορφο.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: