Η ψυχική και σωματική ικανοποίηση που μας προσφέρει το σεξ και ειδικότερα ο οργασμός, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Πέρα από την ευχαρίστηση που παίρνουμε τη στιγμή που συμβαίνει εντοπίσαμε 6 ακόμα σημαντικά σημεία για τα οποία πρέπει να τον επιδιώκουμε συνεχώς.

Φέρνει ευτυχία

Σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Psychosomatic Research, οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλικό οργασμό είναι πιο ευτυχισμένοι. Σε βάζει σε μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης που είναι αυτό που χρειάζεσαι ειδικά στις πολύ αγχωτικές μέρες της καθημερινότητάς σου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί να σου ακούγεται αποτρεπτικό το σεξ όταν είσαι άρρωστος αλλά ίσως να είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί το κοινό κρυολόγημα.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνες, ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Έχει άλλωστε συνδεθεί με παλαιότερες έρευνες με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης αλλά και την μείωση των καρδιοπαθειών.

Αυξάνει το όριο ζωής

Μελέτες δείχνουν μια θετική συσχέτιση μεταξύ της σεξουαλικής επαφής και της μακροζωίας των γυναικών. Σύμφωνα με έρευνα του David Weeks οι συχνοί οργασμοί σε κάνουν επίσης να δείχνεις τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερη.

Μειώνει τον πόνο

Ο οργασμός μειώνει τα επίπεδα του πόνου: τους πόνους περιόδου, τις ημικρανίες και τους πόνους των αρθρώσεων. Επίσης, μειώνει τους πόνους της γέννας.

Αυξάνει τη γονιμότητα

Οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν.

Μπορεί να χάσεις βάρος

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα με οργασμό, έπειτα από μελέτες, έχει συνδεθεί με λεπτότερο ισχίο και μέση τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.