Είναι σημαντικό να γίνεται συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητά και πόσο μάλλον όταν αυτή θεωρείται «taboo» να συζητηθεί επειδή αφορά το γυναικείο σώμα. Ο γυναικείος οργασμός συχνά παραβλέπεται και λόγω των σεξιστικών προτύπων της κοινωνίας, σπάνια θα ακουστεί έστω σα θέμα προς συζήτηση.

Κλειτοριδικός

Ο κλειτοριδικός είναι ο οργασμός που συμβαίνει στο 75% των περιπτώσεων. Κατά τη διαδικασία του σεξ χρειάζεται ερεθισμός στην περιοχή της κλειτορίδας με σκοπό η γυναίκα να μπορέσει να έρθει σε οργασμό. Ο συγκεκριμένος τύπος οργασμού είναι τοπικής αίσθησης και διαρκεί σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Γενικότερα ωστόσο η κλειτορίδα αποτελεί μεγάλο taboo ως θέμα συζήτησης. Σε κάποιες πάλι χώρες θεωρείται αμαρτία να υπάρχει πάνω στο γυναικείο σώμα. Οι κλειτοριδεκτομές που γίνονται σε μουσουλμανικά κράτη, γίνονται με σκοπό την αποφυγή της ηδονής. Γιατί έτσι η γυναίκα θεωρείται πως αμαρτάνει.

Κολπικός

Γνωστό ως το σημείο «G». Ο οργασμός κολπικά για να προκληθεί χρειάζεται κατά βάση ερεθισμό της περιοχής. Αυτός δημιουργείται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και δε συνδέεται απαραίτητά με την κλειτορίδα. Κολπικά μπορούν να εκδηλωθούν πολλαπλοί οργασμοί.

Μεικτός

Κανείς δεν είπε ότι υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο που θα έρθει σε οργασμό η κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Άλλωστε κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, το ίδιο και ο οργασμός της. Στον μεικτό οργασμό συμβαίνει αυτό που λέει και η ίδια η λέξη.

Ο οργασμός που παράγει τη μέγιστη (τουλάχιστον έτσι λένε) ηδονή. Μεικτός οργασμός σημαίνει ταυτόχρονα κλειτοριδικός και κολπικός με αποτέλεσμα το αίσθημα ικανοποίησης και απόλαυσης να είναι ιδιαίτερα έντονο. Η διάρκειά του μάλιστα είναι περισσότερη από τους άλλους δύο οργασμούς ξεχωριστά.