Μπορεί να αφαιρέσαμε τη γλουτένη από τη διατροφή μας για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, όμως όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες: Τα μακαρόνια, το ψωμί, ακόμη και η μπύρα είναι μόνο κάποια από τα αγαπημένα μας τρόφιμα που ξαφνικά περνούν στη σφαίρα του απαγορευμένου. Ψυχραιμία! Δεν χρειάζεται να πείτε «αντίο» στη νοστιμιά. Μερικές έξυπνες αντικαταστάσεις τροφών είναι αρκετές για να παρασκευάσετε τα πιο λαχταριστά γεύματα, χωρίς τη γλουτένη. Ναι, ακόμη και το αγαπημένο σας κέικ σοκολάτας!

Πώς θα το πετύχουμε;

Πρέπει να σπάσουμε αβγά

Ένας πανεύκολος τρόπος να αντικαταστήσετε το… πατροπαράδοτο πρωινό τοστάκι, είναι μαγειρεύοντας αβγά σε οποιαδήποτε εκδοχή προτιμάτε. Απαιτούν ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νοστιμιά τους, ενώ είναι γεμάτα με πολύτιμες πρωτεΐνες που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Γκρανόλα για όλα

Αν δεν έχετε δοκιμάσει να ετοιμάσετε τη δική σας σπιτική γκρανόλα, θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο εύκολη είναι στην παρασκευή της. Βρείτε την αγαπημένη σας συνταγή με δημητριακά χωρίς γλουτένη, όπως είναι οι νιφάδες από ρύζι ή η κινόα, αυτοσχεδιάστε με τους ξηρούς καρπούς της προτίμησής σας λαο απολαύστε τη ως πρωινό ή ως σνακ μαζί με γάλα ή γιαούρτι.

Ένα μαρούλι με… μεγάλη καρδιά

Και τι θα γίνει με το σάντουιτς που παίρνατε μαζί σας στο γραφείο; Μια εναλλακτική με πολύ… γκουρμέ όψη, είναι να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας υλικά μέσα σε φύλλα μαρουλιού. Φυσικά, από τη στιγμή που μαζί με το ψωμί θα λείπουν και οι θερμίδες του, μπορείτε να φανείτε πιο γενναιόδωρη με τη γέμιση.

Κάντε τα σαλάτα

Μιας και αναφερθήκαμε στο ζήτημα του γραφείου, το δοχείο φαγητού σας δεν χρειάζεται να γίνει ούτε πιο άνοστο, ούτε πιο δύστροπο στην παρασκευή του. Δώστε νέα διάσταση στη σαλάτα, συνδυάζοντας κάποια ζωική πρωτεΐνη (όπως κοτόπουλο ή τόνο) όχι μόνο με φυλλώδη λαχανικά, αλλά και με όσπρια, πατάτες ή ψητά λαχανικά, τυρί, ξηρούς καρπούς, βότανα, ελιές, ντοματίνια και κάποιο dressing. Προετοιμάζοντας αρκετά υλικά από το Σαββατοκύριακο και συνδυάζοντάς τα με διαφορετικούς τρόπους, κάθε μέρα θα τρώτε και κάτι καινούργιο!

Μα…καρότα

Δηλαδή πρέπει να ξεχάσουμε τα ζυμαρικά; Όχι ακριβώς. Ορισμένα λαχανικά μπορούν να τα υποδυθούν με μαεστρία. Κόψτε καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια, βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, και σερβίρετέ τα σαν σπαγγέτι με τη συνοδεία της αγαπημένης σας σάλτσας.

Tip για ντιπ

Τι θα σερβίρετε στους φίλους σας μαζί με το ντιπ την επόμενη φορά που θα δείτε μια ταινία όλοι μαζί; Ακόμη και αν εσείς αποφύγετε τα κρακεράκια, από τη στιγμή που θα κάνουν «βουτιά» στο μπολάκι, η γλουτένη θα βρει τον δρόμο της για τον οργανισμό σας. Μια εξαιρετικά εμφανίσιμη και υγιεινή εναλλακτική είναι τα μπαστουνάκια λαχανικών. Τα αγγούρια, τα καρότα και οι πιπεριές με τα έντονα χρώματά τους αποτελούν τις αγαπημένες μας επιλογές.

Ας μην μας λείψει τίποτα εκτός από τη γλουτένη

Τα καλύτερα νέα τα κρατήσαμε για το τέλος: Μπορεί να αφαιρέσατε τη γλουτένη από τη διατροφή σας, δεν είναι όμως ανάγκη να κάνετε το ίδιο και με τα αγαπημένα σας αρτοποιήματα. Η σειρά προϊόντων χωρίς γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου περιλαμβάνει τη Φαρίνα χωρίς γλουτένη, για κέικ και γλυκίσματα με βελούδινη υφή και Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις χωρίς γλουτένη για να ζυμώσετε το δικό σας σπιτικό ψωμάκι – ή ό,τι άλλο φανταστείτε. Δοκιμάστε το Μείγμα Αρτοποιίας χωρίς γλουτένη για παραδοσιακές πίτες και… ιταλικές πίτσες, αλλά και το Μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη για muffins, τάρτες, cookies και παντεσπάνι.

Απολαύστε αλμυρές και γλυκές δημιουργίες που δεν τους λείπει τίποτα…εκτός από τη γλουτένη. Από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.

Έτσι μπορείτε να παρασκευάσετε όλες τις αγαπημένες σας γλυκές και αλμυρές συνταγές, χωρίς τη γλουτένη αλλά με όλη τη νοστιμιά.