Δεν είστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που «την πατάει». Το πραγματικά καλό σεξ, εκείνο που τρυπώνει στη σκέψη μας σε ανύποπτο χρόνο, την ώρα που βρισκόμαστε στο γραφείο ή ακόμη και στη μέση μιας σοβαρής συζήτησης, εκείνο που μας χαρίζει πραγματικά εκστατικές στιγμές, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο.

Έτσι, όταν το πετυχαίνουμε είναι λογικό να ενθουσιαζόμαστε. Παρ’ όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι συνοδεύεται πάντα και από τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για μια υγιή – ή έστω ενδιαφέρουσα – σχέση.

Η απόλαυση που αντλούμε από το σεξ, μπορεί να μας γεμίσει ενθουσιασμό και να μας κάνει να πιστέψουμε πως αυτό που βιώνουμε είναι η αρχή ενός μεγάλου έρωτα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Στο κάτω – κάτω τα συναισθήματα και οι σχέσεις είναι δυναμικά και έχουν την τάση να μεταβάλλονται διαρκώς.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτός ο (καθαρά σαρκικός) ενθουσιασμός μας ωθεί σε βιαστικές αποφάσεις, όπως το να μπούμε σε μια σοβαρή σχέση ή ακόμη και να συγκατοικήσουμε με τον νέο μας σύντροφο, μόνο και μόνο για να καταλάβουμε ότι το μόνο που μας ένωνε ήταν η σεξουαλική συμβατότητα.

Δείγματα πως δεν είστε στ’ αλήθεια ερωτευμένη

Το σεξ είναι το μόνο καλό στοιχείο της σχέσης

Τσακώνεστε διαρκώς, διαφωνείτε στα πάντα, δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι σας κρατά με αυτό τον τύπο – μέχρι που το ξαναθυμάστε κάθε φορά που τα ρούχα βγαίνουν. Μαντέψτε: Μάλλον αυτό που αισθάνεστε είναι καθαρό πάθος και όχι έρωτας.

Τον κρύβετε

Εντάξει, ίσως δεν τον έχετε κλειδώσει σε κάποιου είδους αραχνιασμένο υπόγειο, πώς αισθάνεστε όμως με το σενάριο να τον γνωρίσετε στους φίλους σας; Θα βγαίνατε ποτέ μαζί του για φαγητό; Αν η απάντησή σας είναι αρνητική, δεν σας αρέσει ο ίδιος ο νέος σας σύντροφος, αλλά οι επιδόσεις του στο κρεβάτι.

Σας αρέσει να μην του λέτε πολλά

Μπορεί να μην σας εκνευρίζει. Μπορεί να μην σας φαίνεται καν βαρετός. Αν, όμως, έχει περάσει κάποιο διάστημα από την πρώτη σας φορά (επομένως η αμηχανία του ξεκινήματος έχει υποχωρήσει) και η επικοινωνία σας εξακολουθεί να περιορίζεται στην ανταλλαγή φαντασιώσεων, μην ξεγελιέστε: Δεν είστε ερωτευμένη.

Δεν αγγίζεστε… άσκοπα

Ίσως έχετε μάθει το σώμα του απ’ έξω και ανακατωτά, όμως οι αγκαλιές εξακολουθούν να είναι κάπως άβολες. Φυσικά, αυτό μπορεί να σχετίζεται με τις δικές σας ή τις δικές του δυσκολίες με την οικειότητα και να μην αποτελεί ένδειξη ότι τα συναισθήματά σας δεν είναι πραγματικά. Όμως αν η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη για πολύ καιρό, μην βιαστείτε να πείτε μεγάλα λόγια.

Οι κοινές σας δραστηριότητες είναι… πολύ περιορισμένες

Όλοι μας έχουμε σκεφτεί στην αρχή μιας σχέσης ότι ο χρόνος που θα αφιερώσουμε στο να πιούμε ένα ποτό είναι χρόνος που χάνουμε από το σεξ. Όμως όταν το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας μάς αρέσει πραγματικά, σύντομα μπαίνουμε στη διαδικασία να ανακαλύψουμε και άλλες πτυχές του, οι οποίες είναι πιο… ορατές όταν είναι ντυμένος. Αν βαριέστε οποιαδήποτε συνάντηση δεν είναι σπίτι σας ή σπίτι του, τα πράγματα μάλλον είναι ξεκάθαρα.

Είστε ρηχή στις περιγραφές σας

Σίγουρα οι φίλες σας σάς έχουν ρωτήσει πράγματα για εκείνον. Αν οι απαντήσεις σας περιορίζονται σε εξωτερικές περιγραφές και αναστεναγμούς για το πόσο όμορφος είναι, πιθανότατα δεν είστε ερωτευμένη. Απλώς σας ελκύει η εμφάνισή του.

Περνάτε καλύτερα όταν τον σκέφτεστε παρά όταν τον βλέπετε

Ίσως πιάνετε τον εαυτό σας να τον σκέφτεται πολλές φορές μέσα στη μέρα. Ίσως μάλιστα κάποιες από αυτές τις φορές να μην είναι γυμνός. Αν είστε ελαφρώς πιο ρομαντική, δεν αποκλείεται κάπου εκεί μέσα να μπαίνουν σενάρια για το πώς άραγε θα έμοιαζαν τα παιδιά σας. Όταν όμως συναντιέστε, τα πράγματα είναι λιγότερο φαντασμαγορικά και περισσότερο… βαρετά.

Αν συμβαίνουν όλα ή πολλά από τα παραπάνω, είναι μάλλον απίθανο αυτό που βιώνετε να είναι έρωτας. Ωστόσο, από τη στιγμή που είστε συνειδητοποιημένη και ξεκάθαρη, αυτό δεν πρέπει να σας σταματά από το να απολαύσετε το καταπληκτικό σεξ που η μοίρα σας πρόσφερε τόσο γενναιόδωρα!