Ναι είναι γνωστοί για τον κυνισμό του και την τάση που έχουν να λένε την αλήθεια όπως είναι χωρίς να σκέφτονται καν τι αντίκτυπο θα έχουν σε ψυχολογικό επίπεδο.

«Άβυσσος» η ψυχή του Αιγόκερου

Έχει αρκετή μελαγχολία και ας το κρύβει για να μην το εκμεταλλευτεί κανένας. Είναι και της ανάγκης για συγκρότηση και εργασία, γιατί κατά βάθος έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και χρειάζεται κάθε φορά να αποδεικνύουν την αξία τους.

Νιώθουν συχνά μόνοι ωστόσο και έχουν ανάγκλη για αυτο-αγάπη. Μόλις συνειδητοποιήσουν ότι το μόνο που χρειάζονται είναι να αγαπήσουν τον εαυτό τους, οι πόρτες ανοίγουν αυτόματα και βλέπουν τον κόσμο με άλλο μάτι, κάτω από ένα άλλο πρίσμα που τους επιτρέπει να χαρούν χωρίς ενοχές.

Είναι πολύ βασικό να έχουν εξασφαλίσει την κοινωνικο-οικονομική τους ασφάλεια. Αυτή η ανάγκη βρίσκεται πίσω από το φιλόδοξο χαρακτήρα τους και την επιθυμία τους για επιτυχία. Είναι πολύ ανασφαλείς σχετικά με την κοινωνική τους υπόσταση και το γόητρό τους.

Οι Αιγόκεροι είναι μοναχικά άτομα, αλλά έχουν ανάγκη να νοιώθουν την εκτίμηση των άλλων. Είναι όμως και ατσίδες στο να κρύβουν την αλήθεια. Θεωρούνται απόμακροι και αδιάφοροι, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο για να κρυφτούν από τον κόσμο.

Πρέπει πάντως να βρούνε κάποτε τον χρόνο να κάνουν μια περαιτέρω ανάλυση στον εαυτό τους. Αυτό τους προκαλεί αισθήματα ανασφάλειας και τους κάνει να αναρωτιούνται για την αξία τους. Είναι δύσκολο να τους πλησιάσει κάποιος συναισθηματικά, γιατί αν το επιτρέψουν σε κάποιον, μετά δε θα τον αφήσουν να φύγει εύκολα.

Η συναισθηματική δέσμευση τους κάνει ευάλωτους, αλλά και παράλληλα τους δίνει μια ικανοποίηση. Αυτή είναι και η συνεχόμενη εσωτερική σύγκρουση των αντιθέσεων, μέσα στο μυαλό ενός Αιγόκερου.